3 de juny de 2020 3/6/20
EMAC 2020

El emac. de Burriana calfa motors amb una gran proposta musical i artística gratuïta

El emac. de Burriana calfa motors amb una gran proposta musical i artística gratuïta - (foto 1)
  • La cinquena edició del festival se celebrarà del divendres 14 al diumenge 16 de febrer en el Centre Municipal de Cultura La Mercé

Compte arrere per a l'esperat festival emac. de Burriana. La cinquena edició tindrà lloc del divendres 14 al diumenge 16 de febrer en el Centre Municipal de Cultura La Mercé i arribarà carregat d'interessants propostes musicals i artístiques gratuïtes.

Durant les seues tres jornades oferirà al públic, de manera gratuïta, una nodrida nòmina de concerts i sessions Dj, a més d'exposicions, fira d'artistes i tallers creatius. Tot això amb un enfocament familiar, amb horaris de matí i vesprada i amb un espai gastronòmic en el qual poder reposar forces. “És un esdeveniment diürn perquè abastem totes les franges horàries i, a més, comptem amb tallers per a xiquets, foodtrucks, vermout time, djs i exposicions. És un festival en el qual tothom té cabuda”, explica el director de festival, Vicent Tormo a elperiodic.com.

I si hi ha alguna cosa que també caracteritza a la cita musical és el seu caràcter eclèctic: “Tenim des de flamenc, a soul, passant per electrònica amb diversos vessants…”. Cal ressaltar que per l’emac. han passat promeses musicals que hui són tot un èxit, tal com fa broma Vicent Tormo amb una frase: “El futur ja és passat a l’emac.”

Perquè pel CMC La Mercé passaran artistes com la cantaora andalusa Rocío Márquez, cap de cartell, Petit Malament, que obrirà aquesta cinquena edició i així fins a 17 concerts i 13 sessions Dj conformen el cronograma musical d’emac. 2020.

Emac.Ex-hibition

Durant el festival es podrà visitar l'exposició 'Emac.ex-hibition', comissariada per Barbara Ferri. La mostra col·lectiva, inaugurada en el CMC La Mercé el passat 23 de gener, reflexiona entorn de l'error, l'atzar i el fracàs a través de l'obra de diversos artistes emergents que ens transmeten la seua visió vital amb propostes instalatives, audiovisuals, peces escultòriques i creacions pictòriques.

Cartell per dies

DIVENDRES 14

A partir de les 17.00 i fins a les 22.30, en l'escenari Plaça amb Tocino del Zodíac dj, Anticicló & Borrasca i Sickboy, Restinga i Pablo Radiola. I en l'escenari Amfiteatre, des de les 18.15 sonarà l’indie pop de Dalt Giménez, els valencians Petit Malament, el soul pop de la sevillana María Yfeu, el el-fi murcià de Marcelo Criminal i el flamenc electrònic de Califat ¾.

DISSABTE 15

Des de les 15.15 en l'escenari Emac., amb 'Jesús és Negre', amb els castellonencs Nuvi Cavall, el punki pop que habita al 'Barakaldo' de les valencianes Lisasinson, el rock 'Just calm down' de Yawners, el trap en 'Alcohol & Sullivans' de Albany, l’afrolatino de La Bona Nova, la fusió electrònica de Kalahari, la lírica urban dels sevillans Bronqui i el live set electrònic de The Look.

I des del migdia, temps d'aperitius i turntable per a Dj Pepe, ¼FExilio, H.E.M., Char Lee, Aina (indie debutant el de la borrianenca), Lore Nieto i Tormix & Friends, secundats per la sessió nocturna de Zero en conducta DJ Set en Naringa Pub.

DIUMENGE 16

Des de migdia en l'escenari Emac. amb la lúdica electrònica de Toyselektor. I, directes a l'amfiteatre, a les 17.00, el torn prossegueix amb el pop estival de Bonaire, els accents pop folk de la californiana Emily Jane White i el retorn en 'Consagració' de L'Estrela de David, per a culminar, a les 20.00, amb el cant flamenc 'Vist en El Jueves' de Rocío Márquez, qui rubricarà el lúcid epíleg a la present emac. playlist del festival.

I durant deu hores efervescents i exteriors, engrosseixen la nòmina als plats Juanino, Cosmonauta, Els Dominguito i Closing Set.

MÉS FOTOS
El emac. de Burriana calfa motors amb una gran proposta musical i artística gratuïta - (foto 2)
El emac. de Burriana calfa motors amb una gran proposta musical i artística gratuïta - (foto 3)
El emac. de Burriana calfa motors amb una gran proposta musical i artística gratuïta - (foto 4)
El emac. de Burriana calfa motors amb una gran proposta musical i artística gratuïta - (foto 5)
Pujar