25 de novembre de 2020 25/11/20

Demanden a la Falla Club 53 per deute a un faller i per extorsió

Demanden a la Falla Club 53 per deute a un faller i per extorsió  - (foto 1)
  • Els querellants denuncien “l'extorsió' que han patit per part d'esta falla just l'any en què la seua filla s'ha presentat a Reina Infantil de Borriana

  • Un antic soci, expresident de la mateixa, va anticipar pagaments a la mateixa i no se li van tornar

La Falla Club 53 ha sigut denunciada per uns fallers de Burriana a causa del deute que té esta comissió des de fa anys amb els querellants, segons denuncien els mateixos. Es tracta d'una família que a més ha denunciat "l'extorsió" que han patit presumptament per part de la mateixa el mateix any en què la seua filla s'ha presentat a Reina Infantil de Borriana. La família de fallers exigix una "disculpa pública" pel "dany" causat.

Segons relaten els denunciants, el pare, Roberto Solaz, era president de la Falla Club 53 fins fa tres anys. Durant este temps, expliquen, va avançar diners per a diferents activitats de la falla com la realització de les carrosses però mai se li va abonar ni va compensar. Quan la família va decidir anar-se'n del Club 53, per desencontres amb la direcció, no va reclamar els diners, explica la seua dona a elperiodic.com.

Es dóna la circumstància que la filla d'ambdós es va presentar Reina Infantil de Burriana per a estes falles passades, esta vegada des de la falla Barri València. Just quatre dies abans de l'elecció, explica sa mare Eva, la Falla Club 53 va enviar un escrit a la Federació de Falles de Burriana en el que denunciava que la família tenia deutes impagats amb la falla.

Elperiodic.com s'ha posat en contacte amb la Federació de Falles de Burriana per a conéixer la versió de la mateixa: "La carta només la vam rebre en la federació i vam decidir no comunicar la incidència a cap falla mentres durara el procés d'elecció", explica el seu president, Salva Doménech.

La mare de la llavors aspirants a Reina Infantil lamenta el dany que açò ha fet a la família: "La carta que es va enviar és totalment mentida i no té ni peus ni cap ja que la situació era justament la contrària, ells ens devien diners a nosaltres", lamenta Eva.

"Per a algú que viu tant les falles com nosaltres açò ha sigut un colp molt dur", argumenta Eva, que explica que no han pogut disfrutar les falles en un any tan assenyalat com este en què la seua filla era membre de La Cort d'Honor Infantil. De fet, Roberto es va donar de baixa del cens faller per a no perjudircar a la seua actual Comissió: "Me dóna igual els diners, no demane que m'ho tornen. L'única cosa que volem és una disculpa pública per tot l'any que ens han causat", explica Eva.

Davant de tals circumstàncies i després d'haver intentat arribar a una "conciliació" diverses vegades i davant del Jutjat de Pau de Borriana -en les dos ocasions en què es va citar a la Falla Club 53 no es van presentar segons denuncien els querellants-, han decidit interposar la demanda judicial "en reclamació del que considera se li deu i pels perjuís causats".

Este digital hi ha tractat de posar-se en contacte amb la Falla Club 53 però des de la mateixa han declinat fer declaracions.

 12 comentaris
Paquito
Paquito
03/04/2017 01:04
Hay que leer bien, y todo..

"Me dóna igual els diners, no demane que m'ho tornen. L'única cosa que volem és una disculpa pública per tot l'any que ens han causat", explica Eva. Yo he leído todo, no te puedes fiar de los titulares...

Pujar