elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP demana al PSPV “ficar-se al costat dels veïns"

El PP demana al PSPV “ficar-se al costat dels veïns" - (foto 1)

    El Grup Municipal del Partit Popular a Borriana ha lamentat que el PSPV, "amb el silenci còmplice de Compromís, preferisca exercir d'agència tributària abans que situar-se al costat dels veïns". Juan Fuster, regidor i portaveu del PP a Borriana, ha fet aquestes consideracions en relació a l'impost de les plusvàlues que el Tribuntal Constitucional ha considerat que no haurien d'haver-se cobrat en cas que el propietari no haguera percebut guany en la venda d'un immoble.

    Aquesta sentència judicial, que ha provocat que el departament tècnic de l'Ajuntament de Borriana suspenga amb caràcter temporal els procediments que afecten a aquest impost, "hauria de provocar en el PSPV una reacció immediata per a garantir els drets dels veïns de Borriana afectats per aquesta decisió". No obstant açò, "i malgrat que el PSPV ha reconegut que poden resultar afectats 15.000 subjectes passius, no s'ha pres cap mesura i el més greu és que Compromís, el que suposadament va venir a fer justícia social, segueix callat i acostant el cassó per a cobrar als ciutadans".

    Fuster ha traslladat a PSPV i Compromís "l'obligació que com a ajuntament crec que tenim tots els representants públics d'assessorar i informar a la ciutadania. Hi ha molts veïns que desconeixen que poden recórrer el cobrament d'aquest impost i des de l'administració s'hauria d'habilitar una oficina o finestreta informativa per a garantir que totes les qüestions relatives al cobrament de plusvàlues reben resposta oportuna perquè l'afectat, si ho desitja, puga recórrer".

    Per al PP, "resulta trista que els qui van garantir que anaven a estar al costat del ciutadà són els mateixos que avui eviten practicar aqueix rescat social que tant van anunciar. Al contrari, són els que es neguen a rebaixar tributs i en casos tan clamorosos com a est, en el qual milers de ciutadans poden recórrer el cobrament de plusvàlues, es neguen a informar-los pel mer desig de garantir liquiditat per a poder seguir ocupant els seus despatxos".

    Pujar