elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La costura ix als carrers de Borriana amb el Dia Mundial de Teixir en Públic

La costura ix als carrers de Borriana amb el Dia Mundial de Teixir en Públic
  • És el tercer any que el municipi celebra esta commemoració

MÉS FOTOS
La costura ix als carrers de Borriana amb el Dia Mundial de Teixir en Públic - (foto 2)
La costura ix als carrers de Borriana amb el Dia Mundial de Teixir en Públic - (foto 3)
La costura ix als carrers de Borriana amb el Dia Mundial de Teixir en Públic - (foto 4)

Borriana ha tornat a eixir al carrer un any més per a celebrar el Dia Mundial de Teixir en Público.

Una festivitat que va nàixer en 2005 a la ciutat nord-americana de Denver i que s'ha estés per tot el món com una manera de mantindre unes tradició compartida de llarg a llarg del globus: la de teixir amb una cadira al carrer.

Així, com cada segon dissabte de juny des de fa tres anys, un grup de dones de la capital de la Plana Baixa ha decidit tornar a ajuntar-se per a retornar als carrers esta escena tan habitual fa només unes dècades arrere, en l'època de les nostres àvies.

L'esdeveniment ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana la seua col·laboració i diverses botigues que han fet lliurament dels regals repartits en el sorteig que s'ha realitzat: Dmc, Castelltort, Bonkfe, Didal, Rg perruquers, Soledad Martí, Teresa Casinos i Collado Andreu, que ha repartit les cadires.

Fins al lloc, al carrer Tarancón de Borriana, s'ha acostat l'alcalde, Jorge Monferrer, amb altres membres de la corporació municipal, per a conéixer els secrets d'este 'hobbie' que permet elaborar verdaderes meravelles.

Quins beneficis té teixir?

A més de relaxar, teixir millora la coordinació de tots dos costats dels hemisferis cerebrals, desenvolupa l'habilitat piscomotriz, incrementa l'autoestima, promou la creativitat, reduïx l'estrés i millora l'estat d'ànim.

 

Pujar