30 de maig de 2020 30/5/20

Coronavirus: L'alcaldessa de Burriana resol els dubtes de les últimes hores

Coronavirus: L'alcaldessa de Burriana resol els dubtes de les últimes hores - (foto 1)
  • En declaracions a elperiodic.com, Mª Josep Safont aclareix algunes qüestions relatives a les classes escolars, mercats i altres actes públics i privats així com les dates de les futures falles o la situació de les Creus de Maig

Estan sent hores molt complicades per a molts polítics que estan veient-se obligats a prendre decisions que mai hagueren imaginat. Ho reconeixia Ximo Puig, president de la Generalitat, referint-se a la suspensió de les falles i la Magdalena, o l'alcalde de València, Joan Ribó, fa unes hores, en relació amb el retard de les festes.

També ho acaba de reconèixer l'alcaldessa de Burriana, Mª Josep Safont, en declaracions a elperiodic.com, poques hores després d'haver aprovat el decret de suspensió d'activitats esportives i culturals dependents del consistori: "Estem assimilant el que ha passat en aquestes últimes hores i molt preocupada per la situació".

Especial preocupació, reconeix la regidora, perquè molts madrilenys estan aprofitant la suspensió de classes i el fet que no vagen a treballar en els pròxims dies per ixir de la ciutat: "No té cap sentit que la gent de Madrid estiga anant-se als pobles i localitats costaneres. Hem de demanar-los que es queden a casa seguint les recomanacions sanitàries".

En resposta a la pregunta d'aquest digital sobre el futur de les classes escolars, la primera edil detalla que estan pendents del que diga Educació: "La setmana que ve no era lectiva per les falles així que es manté aquesta decisió, per a les pròximes setmanes serà Conselleria qui tinga l'última paraula".

I què passa amb esdeveniments en espais oberts com mercats o concerts? L'alcaldessa ha explicat que aquesta mateixa pregunta se li ha traslladat a la Conselleria i estan a l'espera: "El mercat de dimarts que ve, per exemple, s'havia suspès per les falles i així continuarà. Sobre el de diumenge, podria canviar-se de data o retardar a properes setmanes, haurem de veure-ho segons es desenvolupen els esdeveniments".

Sense data per a les falles

Sobre la suspensió de les falles, Safont mostra el seu disgust per la decisió unilateral de l'Ajuntament de València d'haver posat data a les falles, concretament entre el 15 i 19 de juliol: "Els alcaldes que fem falles estem enfadats, ens sembla malament que Joan Ribó haja anat pel seu costat", lamenta l'alcaldessa.

De fet, encara no s'ha plantejat cap data: "No hem comentat res al respecte, com tampoc que s'hagen suspès les Creus de Maig, és una fal·làcia absoluta", declara la primera edil al temps que agraeix a la reina fallera de Burriana, Elena Pastor, l'enteresa amb la que està portant aquest ajornament de les falles: "És una dona molt madura, està molt trista però comprèn perfectament la situació".

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar