elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Consulta la programació cultural del 2022 de Burriana

Consulta la programació cultural del 2022 de Burriana
  • Arranca amb un nou cicle infantil de teatre i compta amb actuacions destacades com Eugeni Alemany i Joaquín Reyes

MÉS FOTOS
Consulta la programació cultural del 2022 de Burriana - (foto 2)
Consulta la programació cultural del 2022 de Burriana - (foto 3)

L'Ajuntament de Burriana ha preparat una programació per al primer trimestre de l'any amb novetats, com El Cuc, un nou cicle de teatre infantil que s'allargarà des de gener fins al mes de maig, cada divendres al CMC la Mercè i que, juntament a una nova edició de l'emac. i les actuacions al Teatre Payà d'Eugeni Alemany i Joaquín Reyes, destaquen sobre la programació pensada i estructurada en l'actual situació sanitària.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, acompanyat del tècnic de Cultura, Rafael Marañón, i el dissenyador borrianenc Juan Tirado han presentat aquest matí, la nova programació cultural per al primer trimestre del 2022, emmarcada dins de la programació regular d'hivern, la tradicional programació en honor al patró de la ciutat Sant Blai i la del període festiu faller. Totes les activitats compten amb un protocol sanitari per a garantir la seguretat en els diferents espais culturals.

Granel ha destacat com a novetat el cicle de teatre infantil denominat El Cuc i que tindrà lloc des del divendres 21 de gener fins al 13 de maig al Centre Municipal de Cultura la Mercè. “Tots els espectacles del cicle tindran l'entrada gratuïta fins a completar l'aforament. Un cicle que aportarà, a més de les arts escèniques destinades al públic infantil, sorpreses per als assistents”, ha assegurat.

Quant a l'apartat musical, la setena edició de l'emac. serà la protagonista de l'11 al 13 de febrer en les instal·lacions del CMC la Mercè. “Un festival de música i art que ja ha anunciat tot el seu cartell, i que tornarà a ser referent cultural a la província de Castelló”, ha destacat Granel. Queralt Lahoz, Els Voluble, María Escarmiento o Depressió Sonora són els noms que encapçalen el cartell del festival que torna al mes de febrer de 2022.

Quant a la programació ordinària en matèria artística cal ressaltar l'exposició pictòrica «Tiemps d’espera» de Sandra Valls i la mostra «Burriana en temps de la II República» comissariada per Guillem Ríos i Manuel Monsonís amb motiu de la setmana del Memorial Democràtic d'enguany.

En la programació teatral per a adults, al gener arriba En persona guanye del showman valencià Eugeni Alemany i amb Festejen la broma, de Joaquín Reyes, per al dissabte dia 2 d'abril. D'altra banda, el Teatre Payà acollirà l'obra de teatre Història d'una mestra, que s'emmarcarà dins dels actes programats per al Memorial Democràtic.

En quant a la programació musical clàssica, els aficionats podran escoltar l’Agrupació Filharmònica Borrianenca en el tradicional concert de Sant Blai, l'habitual concert anual en homenatge a José Manuel Fandos que enguany farà el Cor Carnevale, el Concert de Carnestoltes de la Coral Borrianenca i l'excepcional concert del clarinetista borrianenc Raül Traver i el pianista rus Alexander Yakovlev, previst per al diumenge dia 3 d'abril al Teatre Payà.

D'altra banda, per a celebrar Sant Blai, també es comptarà amb l'activitat tradicional de la Trobada de gegants i cabuts que arribarà a la quinzena edició.

Festival El Cuc

Respecte a la novetat d’El Cuc, Granel ha manifestat que és un “festival de teatre infantil, familiar, i gratuït”, que se celebrarà a la casa de la Cultura des del divendres de la setmana que ve, dia 21 de gener, fins al 13 de maig, cada quinze dies excepte períodes festius, a les 6 de la vesprada, una hora especial en què els xiquets i les xiquetes ja han acabat les classes de la setmana.

El cicle, ha assenyalat el regidor, “comptarà amb les companyies de més renom en el panorama de les arts escèniques de la Comunitat Valenciana i tindrà un contingut variat, teatre, música, màgia, dansa, circ i, a més, esperem molta participació”. A aquest efecte, ha informat que es farà arribar a tot l'alumnat un adhesiu i un díptic amb la programació dissenyats per a aquesta ocasió expressament per Juan Tirado.

Tota la programació es pot consultar en el web www.entradesborriana.com i també des d'aquest mateix lloc web es pot accedir a la venda d'entrades dels espectacles que són de pagament.

Pujar