30 de novembre de 2020 30/11/20

El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars repara diversos trams de balises de la ruta botànica

El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars repara diversos trams de balises de la ruta botànica - (foto 1)
  • És una de les seccions més estretes del camí fluvial i alhora transitada cada dia per desenes de caminants, ciclistes i estudiants

MÉS FOTOS
El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars repara diversos trams de balises de la ruta botànica - (foto 2)
El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars repara diversos trams de balises de la ruta botànica - (foto 3)

El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments de Borriana, Almassora, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha reparat uns 50 metres de balises de fusta que havien sigut destrossades en actes vandàlics i també per l'acció de la humitat, la pluja i el sol. La nova tanca que dóna seguretat als usuaris de la ruta botànica està formada per una dotzena de pals de fusta ancorats a terra amb una base de ciment i units amb cordes gruixudes i travesses de fusta.

Aquest tram de la ruta es troba davall la urbanització dels Àngels, al terme de Vila-real i en el marge dret del riu Millars. Es tracta d'una zona orientada al nord, protegida per un talús al sud i per tant amb unes condicions meteorològiques que li atorguen a la zona molta ombra i humitat durant bona part de l'any. Aquest fet provoca que de manera regular el Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars haja de canviar la protecció de fusta que separa la senda del riu perquè presenta evidents signes de podriment. Però als efectes meteorològics també cal sumar l'acció provocada per vàndals que de tant en tant arranquen els pals de fusta i els llancen a l'aigua.

Cal tindre en conter que aquesta zona alta de la ruta botànica, ubicada entre la urbanització dels Àngels i el Molí de l'Ermita és una de les més estretes de la ruta i al mateix temps també és un dels trams més transitats a diària per desenes d'estudiants d'educació Primària, ESO, esportistes i ciclistes. Els responsables d'arreglar aquest tram de la ruta dedicada al botànic Calduch ha sigut la brigada de manteniment del Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars.

Pujar