27 de maig de 2020 27/5/20

La consellera de Sanitat visita Burriana per a llançar un missatge de tranquil·litat

La consellera de Sanitat visita Burriana per a llançar un missatge de tranquil·litat - (foto 1)
  • Ana Barceló explica que s'està controlant a l'entorn del veí amb coronavirus, el qual “està pràcticament asimptomàtic”

MÉS FOTOS
La consellera de Sanitat visita Burriana per a llançar un missatge de tranquil·litat - (foto 2)
La consellera de Sanitat visita Burriana per a llançar un missatge de tranquil·litat - (foto 3)
La consellera de Sanitat visita Burriana per a llançar un missatge de tranquil·litat - (foto 4)

“La població ha de confiar plenament en el sistema públic valencià. Que tinguen confiança i que utilitzen els canals d'informació oficial”. És el missatge de tranquil·litat que ha volgut transmetre la consellera de Sanitat, Ana Barceló, als veïns de Burriana. L'alarma creada des que es detectara el primer cas de coronavirus de la Comunitat Valenciana en la capital de la Plana Baixa ha obligat Sanitat a prendre mesures per a calmar els ànims.

És per això que la pròpia consellera de Sanitat s'ha reunit primera hora d'aquesta vesprada amb els regidors de l'Ajuntament de Borriana després de visitar l'hospital de la Plana en el qual es troba ingressat el jove amb coronavirus i la seua parella, tots dos veïns de Burriana: “Ara mateix hem sigut a l'hospital i el jove està pràcticament asimptomàtic”, ha expressat la consellera.

La seua parella també ha sigut aïllada per prevenció encara que es troba en bon estat de salut: “Els protocols s'activen igual a tot arreu i com la persona que havia donat positiu havia estat en contacte amb altres persones, per a elles també s'ha activat igualment el protocol”.

La Conselleria de Sanitat està realitzant en aquests moments una intensa labor en investigació i prevenció amb la finalitat de realitzar un diagnòstic precoç de la malaltia, ha insistit Ana Barceló. Es tracta d'un objectiu prioritari per a contindre la malaltia i evitar possibles contagis.

De fet, s'ha modificat la definició de cas ampliant les zones de risc, la qual cosa significa que els professionals de Salut Pública ja estan avaluant i investigant a més contactes per a contindre la malaltia.

Cal recordar que la Conselleria de Sanitat ha habilitat el número de telèfon 900 300 555 per a les persones que presenten algun símptoma i que han viatjat recentment (últims 14 dies) a les zones de risc, que són: la Xina, Corea del Sud, Singapur, l'Iran o zones del nord d'Itàlia (Llombardia, Vènet i Milà).

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar