29 d’octubre de 2020 29/10/20

El Consell avala la proposta del PP per a declarar festiu el 20 de març a Burriana

El Consell avala la proposta del PP per a declarar festiu el 20 de març a Burriana - (foto 1)
  • La iniciativa permetrà que els estudiants gaudisquen d'un dia més en les Falles i comportarà que el calendari lectiu es prolongue una jornada més en juny

La Conselleria d'Educació ha comunicat hui l'autorització del divendres 20 de març com a festiu avalant la proposta presentada pel Grup Municipal del Partit Popular de Burriana. La notícia ha sigut aplaudida pel PP de la ciutat que considera l'aval “com un assoliment de tot el nostre municipi, perquè ens permetrà viure més intensament les Falles que el dijous 19 viuran el seu moment cim amb la Cremà.

Alejandro Clausell, regidor del PP a l'Ajuntament de Burriana i promotor de la iniciativa, ha celebrat hui la comunicació del Consell. “Agraïm que Educació haja tingut en compte la proposta i que l'haja autoritzada. Tota la ciutat es beneficiarà d'ella, especialment els estudiants de totes les edats que assisteixen a les aules en els centres educatius de Borriana”.

La Cremà del dijous es viurà amb plena intensitat tenint en compte que el divendres serà festiu. “La festivitat permetrà prolongar la festa tenint en compte que el divendres es pot aprofitar per a descansar i enllaçar amb la finalitat de setmana”. De fet, d'haver-se mantingut com a dia lectiu, “la jornada haguera quedat aïllada en una setmana cent per cent festiva a la nostra ciutat”.

Clausell ha recordat que la proposta la va elevar al consistori en resposta a les demandes que des de diferents centres educatius havien transmés al Partit Popular. “Ens vam fer ressò d'una demanda ciutadana que ara el Consell ha avalat. Qui gana és tota la ciutat, la festa, les Falles, Burriana”.

Cal assenyalar que amb l'acord Borriana se suma a altres ciutats, com València o Castelló, que també ha modificat el seu calendari lectiu per a aprofitar les jornades festives de Falles o Magdalena.

Pujar