elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El conflicte del Pilón es judicialitza i el local continua obert durant l'Arenal Sound

El conflicte del Pilón es judicialitza i el local continua obert durant l'Arenal Sound
  • Els nous adjudicataris lamenten que segueixen sense poder entrar a treballar

El conflicte del restaurant El Pilón de l'Arenal de Borriana ha acabat en els jutjats, una situació que ha permès que el restaurant continue servint menjars i copes en ple Arenal Sound, una setmana en la qual s'espera l'arribada de 300.000 persones.

Tal com va informar elperiodic.com, el passat 7 de juliol acabava el termini que tenia l'anterior adjudicatari dels terrenys on se situa el restaurant per a abandonar les instal·lacions. Una decisió que li va ser notificada per l'Ajuntament, que li va requerir que desmuntara les instal·lacions i deixara el solar buidat.

No obstant això, el local continua obert i els nous adjudicataris sense poder entrar. Una situació que denuncien aquests, que critiquen que un local sense llicència puga treballar en la setmana gran de l'estiu burrianense.

A l'espera d'una suspensió cautelar

Des de l'Ajuntament s'ha explicat a elperiodic.com que l'amo del Piló ha portat el seu cas als jutjats contenciosos administratius, on ha demanat la suspensió cautelar de la seua ordre de clausura.

Per això, el consistori ha decidit suspendre l'execució de la clausura a l'espera que el jutge resolga si s'admet o no aquesta suspensió cautelar. Això sí, condicionada a canvi que el propietari del restaurant faça lliurament d'una caució de 93.000 per a garantir els perjudicis que es puguen derivar d'aquesta suspensió.

55.000 euros correspondrien al cost estimat del desmuntatge del restaurant i 48.000 euros al que se li reclama per cada dia treballat (500 euros diaris). Una suma a la qual se li descomptarien els 10.000 euros que ja va depositar com a fiança en guanyar l'anterior adjudicació.

Els nous adjudicataris, per part seua, assenyalen que el termini de lliurament d'aquesta garantia va vèncer el termini el passat 29 de juliol, per la qual cosa reclamen que s'actue ja contra l'anterior adjudicatari, en considerar que la suspensió no ha de fer-se efectiva al no complir amb la condició de lliurar la caució.

No obstant això, des del consistori expliquen que el cas “està en mans dels serveis jurídics i s'està seguint el procediment administratiu”, al mateix temps que recorden que els terminis s'han allargat en haver recorregut l'amo del Piló totes les fases de l'expedient.

Pujar