elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Confinades dues classes del col·legi Salesians de Borriana després de contagiar-se dos alumnes

Imatge d'arxiu del col·legi. Facebook Salesians Burriana
Imatge d'arxiu del col·legi. Facebook Salesians Burriana
  • S'ha activat el protocol de sanitat ràpidament i des del centre s'envia un missatge de tranquil·litat

  • El centre, amb prop de 900 persones entre alumnes i professorat, a penes ha registrat contagis des de l'inici del curs escolar

Sanitat ha confinat dues classes del col·legi Salesians de Borriana després de contagiar-se dos alumnes de 1r de Primària. Segons ha pogut saber elperiodic.com, tots dos alumnes de sis anys pertanyen a dues classes diferents pel que s'ha confinat als seus respectius grups de convivència estable. Tots dos contagis s'han produït fora de l'aula però la mesura d'aïllament és necessària per prevenció.

Així, *Salut Pública ha activat el protocol sanitari ràpidament i els alumnes confinats estan a l'espera de realitzar-se la *PCR. Mentrestant, des de la direcció del col·legi concertat es llança un missatge de tranquil·litat ja que s'estan complint totes les mesures sanitàries des que van començar les classes i a la vista està que, de les 900 persones del centre, entre alumnes i professorat, a penes s'han registrat casos positius.

No és el primer centre educatiu afectat per casos de coronavirus en la localitat de Borriana. Tal com els ha comptat elperiodic.com en altres ocasions, tots els casos registrats en els centres han sigut aïllats i s'han pogut reprendre les classes amb normalitat.

Coronavirus a Burriana

A nivell general, la situació sanitària actual a Borriana és la següent, segons informen les autoritats sanitàries: hi ha 56 casos actius en el municipi. Des que va esclatar la pandèmia s'han registrat en la localitat 569 contagis i quaranta morts per coronavirus. Cal recordar que l'alcaldessa Mª Josep *Safont explicava divendres passat que, encara que la situació en la localitat és “greu” en registrar-se desenes de casos, la veritat és que la situació és molt mes suau que en localitats veïnes.

De fet, la incidència és molt de menor si comparem amb localitats veïnes com Nules, Almassora o Vila-real. Mentre que a Borriana la incidència acumulada per cada 100.000 habitants és de 132, a Nules es dispara fins als 564, a Almassora fins als 319, a Vila-real els 312 i en la Vall d’*Uixò també se superen els 300 casos per cada 100.000 habitants.

Són les dades oficials de la Conselleria de *Sanitat que mostren com el covid-19 està afectant -fins ara- molt menys d'ho va fer en la primera ona, on Borriana va ser una de les localitats més colpejades de la Comunitat Valenciana i van perdre la vida quaranta veïns de la localitat.

Pujar