21 de setembre de 2020 21/9/20

El PP confia en que la plaga de galeruca no siga letal per al Clot de Borriana

El PP confia en que la plaga de galeruca no siga letal per al Clot de Borriana - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El PP confia en que la plaga de galeruca no siga letal per al Clot de Borriana - (foto 2)

  El Grup Municipal del Partit Popular a Borriana ha mostrat la seua confiança en que la plaga de galeruca que afecta als oms del Clot de Borriana no arribe a  una “afecció alta” com els tècnics del Consorci del Riu Millars han assenyalat que pateix la olmeda de Santa Bàrbara.

  Consuelo Suay, regidora del PP en l'Ajuntament de Borriana, ha mostrat la seua confiança en què la gestió que el PSPV desenvolupa al capdavant de la protecció del Clot “siga eficaç i aconseguisca atallar aquest brot que ens afecta no solament en el Clot sinó també en el Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars, que compartim amb Almassora i Vila-real”.

  En aquest cas, tal com ha assenyalat Suay, “el grau d'afecció determinada al sector del riu que posseïm a Borriana és alta. I el temor és que aquest siga el mateix grau que altera als oms del Clot”. Una circumstància que ha portat al PP a reclamar la convocatòria de la Junta de Protecció del Clot “perquè el PSPV informe, detall i desgrane les mesures empreses per a posar límit a aquesta greu problemàtica”.

  Des del PP a Borriana consideren que de la mateixa manera que Borriana està tractant l'afecció de la galeruca en Santa Bàrbara a través del Consorci del Riu Millars, òrgan del que formen part tres ajuntaments, representants de Medi ambient i de Diputació, “creiem que seria una bona mesura que s'abordara l'afecció al Clot en el si de la Junta de Protecció que hi ha constituïda per a tractar assumptes d'interès per al paratge”.

  Així les coses, “confiem que la moció que aquest dijous debatrem en ple prospere. La informació i la transparència de la qual tanta gala fa el PSPV i el seu soci de Podem té una oportunitat única de demostrar-se celebrant una sessió de l'òrgan en el qual el PSPV explique i responga als dubtes que tots els veïns de Borriana tenen sobre la plaga que afecta greument al nostre tresor, el Clot”.

  Pujar