elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís recull les propostes del col·lectiu de Borriana per millorar l’esborrany de la Llei de Comarcalització

Compromís recull les propostes del col·lectiu de Borriana per millorar l’esborrany de la Llei de Comarcalització - (foto 1)

  Després de la jornada que el grup de Compromís a la FVMP (Federació Valenciana de Municipis i Províncies) va realitzar el dilluns passat a València, on van participar diferents càrrecs orgànics i institucionals municipals de la Coalició, entre ells el portaveu del grup municipal de Compromís per Borriana, Vicent Granel, així com altres membres del col·lectiu local, per "continuar treballant al voltant de la proposició de Llei de delimitació territorial comarcal presentada en Les Corts", el dimecres es va celebrar una nova reunió a Castelló de la Plana per abordar "concretament els aspectes d'aquesta llei que afecten a les comarques del nord del País".

  Els assistents van tornar a intercanviar punts de vista, debatre sobre prioritats i buscar millores a aplicar respecte a la futura llei, la qual pretén establir legalment una demarcació territorial de les comarques valencianes tal i com estableix l'Estatut d'Autonomia.

  La trobada del dimecres a Castelló de la Plana va estar també presidida per Paco García Latorre, diputat de Compromís en les Corts Valencianes i han participat càrrecs institucionals i orgànics així com militants i simpatitzants de la coalició, entre ells del col·lectiu de Compromís per Borriana.

  La reunió va estar marcada per la unanimitat a l'hora de detectar propostes de millora i canvis que es deurien introduir a la norma legal presentada. "En concret, en la reunió de Castelló s'ha coincidit en la conveniència i importància de mantenir Borriana com a capital de la Plana Baixa, com ho ha estat històricament", així com per mantenir Vilafranca als Ports, comarca amb la qual Vilafranca ha mantingut històricament els principals llaços històrics i socials.

  La reunió a Castelló de la Plana ha estat fruit de la crida feta per la coalició a la militància i càrrecs per mantenir una participació activa amb l'objectiu de continuar millorant el text des de dels diferents col·lectius locals i comarcals de Compromís durant el procés de tramitació parlamentària, canalitzant totes les propostes a través del Grup Parlamentari de Compromís en els Corts.

  comentari 1 comentari
  Juan Palomo
  Juan Palomo
  30/06/2017 01:06
  Yo me lo guiso y yo me lo como

  Compromís mete una Propuesta no de Ley en Les Corts para quitarle a Burriana su capitalidad. Luego el "superheroe" Vicent Granel acude a sus colegas y les pide que lo dejen como está. Desde luego que sois únicos haciendo el "moniato". Seguid así, seguid así y veréis que pronto vuelve el PP.

  Pujar