elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El comerç de Borriana mira amb optimisme les Falles de 2022 per a reactivar el sector

El comerç de Borriana mira amb optimisme les Falles de 2022 per a reactivar el sector
  • La capital de la Plana Baixa iniciarà el nou cicle faller després de la Cremà del 12 d'octubre

La suspensió de les falles a mitjan març de 2020, la no celebració de les mateixes el mes de març de 2021 i les falles atípiques a l'octubre del present any han deixat mella en el comerç i les empreses de Borriana.

La regidor de Comerç de la capital de la Plana Baixa, Sara Molina, ha explicat que “aquestes falles no són un any normal” perquè les falleres repeteixen, i per tant ja tenen els vestits i complements, no s'han celebrat sopars de gala ni altres tantes activitats falleres que són fonamentals per a l'economia local.

“M'agrada molt passejar per Borriana i passejar pels comerços i em traslladen que notaran millora en les Falles de 2022” atés que amb la Cremà dels monuments, prevista per al dimarts 12 d'octubre, començarà un nou cicle faller i amb ell, de nou, tornarà a girar la roda amb la compra de vestits, els sopars, les modistes tornaran a tindre encàrrecs, les perruqueres tornaran a fer les trosses de falleres, de les seues mares, germanes i àvies.

Encara que l'Ajuntament de Borriana no disposa d'una estadística que els permeta saber l'abast econòmic que les Falles suposen per als comerços i negocis de la localitat, bé és cert que “el comerç local ha notat molt l'absència de les Falles”, assenyala l'edil. 

Amb la mirada posada en les festes josefinas de 2022, Borriana iniciarà un nou cicle “es faran regals, es compraran vestits, les perruqueres tornaran a tindre més treball”. En definitiva, “es mourà l'economia”.

Per això, el comerç de Borriana espera les Falles de 2022 amb “il·lusió i esperança” perquè “necessitem alegria” i “les Falles són el moment d'eixir i d'estrenar”.

Pujar