2 de desembre de 2020 2/12/20
ENTREVISTA

Colomer: “Qui acudix als festivals es convertix en prescriptor del nostre destí”

Arenal Sound 2017 - Entrevista a Francesc Colomer
Arenal Sound 2017 - Entrevista a Francesc Colomer
  • El Secretari Autonòmic de Turisme destaca el paper que juguen els jóvens que assistixen a estes cites musicals i que poden ser els turistes del futur

Galeria de fotos
Burriana - Arenal Sound 2017- Jueves - Visita Francesc Colomer
Burriana - Arenal Sound 2017- Jueves - Visita Francesc Colomer
MÉS FOTOS
Colomer: “Qui acudix als festivals es convertix en prescriptor del nostre destí” - (foto 2)
Colomer: “Qui acudix als festivals es convertix en prescriptor del nostre destí” - (foto 3)

"És una eclosió d'il·lusió, la joventut de tota Espanya ve ací seguint als seus grups i gràcies a això descobrix Borriana i la Comunitat Valenciana". El turisme de festivals funciona molt bé en la Comunitat. Així s'està comprovant al llarg de les cites musicals de l'estiu i així ho confirma el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui ha visitat l'Arenal Sound que s'està celebrant estos dies en la localitat castellonenca de Borriana.

En una entrevista amb elperiodic.com, Francesc Colomer ha destacat les claus d'este turisme de festivals que té marca pròpia en la Comunitat, 'Mediterranew Musix' y 'Mediterranew Fest' gràcies a l'impuls de l'Agència Valenciana de Turisme: "Hem sabut connectar la joventut i l'oci per a especialitzar-nos i projectar així al món que som un territori de música i avantguarda".

Una diferenciació que té al seu torn un efecte retorn perquè el visitant de hui pot ser el turista del demà i este és un dels reptes que s'han d'afrontar: "És important que este turisme puga transformar-se en una gran operació de màrqueting i els visitants siguen prescriptores del nostre desí", destaca el Secretari Autonòmic de Turisme, qui afig a més que lligat al turisme de festivals hi ha tot un ecosistema que l'envolta: "Més enllà dels festivals oferim cultura, paisatge, patrimoni, climatologia...".

L'Arenal Sound, Medusa Sunbeach, Rototom, Electrosplash, Low Benidorm, SanSan Festival, són només alguns dels festivals que té la Comunitat Valenciana i que generen un gran impacte en l'economia de la zona. Només com a exemple l'Arenal Sound va generar 3.500 ocupacions directes en la passada edició i va tindre un impacte econòmic de 38 milions d'euros.

"Som hospitalitat"

El turisme de festivals és una de les clares apostes de l'Agència Valenciana de Turisme, com també ho és la campanya d'hospitalitat que acaba de llançar i que pretén posar en valor l'esperit acollidor dels valencians: "És una campanya molt important que té a veure amb un actiu i un avantatge competitiu en el nostre territori. Som una societat oberta, cosmopolita, sense complexos i inclusiva i hem de mostrar-ho", explica Colomer. Una campanya que també pretén represtigiar les professions vinculades al turisme.

 2 comentaris
qwaty
qwaty
05/08/2017 08:08
quien acude a este festival se convierte en prescriptor de medicamentos contra la adiccion

lo que se fomenta en estos festivales es que la juventud crea que al diversion supone desfase alcohol y drogas y lo peor es que esto se promueva y subvencione desde los poderes publicos estos jovenes van a lelgar hechos polvo a la vejez

Pujar