20 de gener de 2021 20/1/21

El col·legi José Iturbi dóna la benvinguda a la tardor amb una festa de la taronja

El col·legi José Iturbi dóna la benvinguda a la tardor amb una festa de la taronja - (foto 1)
  • Els alumnes han participat en tallers, degustacions, xarrades i visites als horts de taronja de la localitat

Galeria de fotos
Festa de la Taronja al CEIP José Iturbi
Festa de la Taronja al CEIP José Iturbi
MÉS FOTOS
El col·legi José Iturbi dóna la benvinguda a la tardor amb una festa de la taronja - (foto 2)
El col·legi José Iturbi dóna la benvinguda a la tardor amb una festa de la taronja - (foto 3)
El col·legi José Iturbi dóna la benvinguda a la tardor amb una festa de la taronja - (foto 4)

La tradicional “Festa de la Tardor” que s'organitza en molts col·legis amb “la castañera” i fruita seca ha sigut substituïda en aquest cas per una cosa molt més pròxima als alumnes del col·legi José Iturbi de Borriana: la “Festa de la Taronja”.

Així, per a donar la benvinguda a la tardor, el centre ha organitzat una  jornada didàctica dirigida als alumnes d'infantil i primer cicle de primària per a conéixer la importància de la taronja a Borriana. Guillem Rios i Juanvi Moros de la Cooperativa agrícola de San José de Burriana han donat unes xarrades sobre aquesta fruita i en les quals no va faltar una referència al pianista José Iturbi i la seua relació amb la taronja borrianenca en la seua finca “La cotorra”.

El cicle d'infantil al complet va visitar un hort pròxim per a veure in situ i dins del context les tasques de cura dels tarongers que s'estaven realitzant. A més, al llarg de la setmana s'ha anat visitant una exposició sobre la taronja instal·lada en el rebedor del centre. En la mostra s'han pogut observar eines, fotos i elements relacionats amb el cultiu de la taronja.

Però va ser la jornada d'aquest divendres la part més esperada pels alumnes: els tallers al voltant de la taronja. En ells han pogut aprendre com es planta un taronger, activitat que ha realitzat un tècnic de la Cooperativa agrícola de San José de Borriana; com s'encaixen i empaperen les taronges, activitat que han realitzat dues expertes encaixadores i la degustació de productes elaborats amb la taronja com a ingredient principal, des de beure-la en suc directament, activitat oferida per Serunión, en macedònia amb altres fruites, melmelada, coques, pastes i fins i tot una fondue de xocolate, activitat que han realitzat els pares dels alumnes.

A més també han col·laborat en aquesta activitat FEPAC-ASAJA, la Federació Provincial d'Agricultors i Ramaders, l'empresa Bagu i la botiga Taula que han oferit taronges als alumnes.

Pujar