28 de setembre de 2020 28/9/20

El Coent de Burriana ja compta amb la distinció de marca de qualitat CV

El Coent de Burriana ja compta amb la distinció de marca de qualitat CV  - (foto 1)
  • La Consellería d'Agricultura i Medi ambient concedeix la denominació especial per el coent per ser un producte amb valors peculiars de tipus qualitatiu, sociocultural o econòmic

MÉS FOTOS
El Coent de Burriana ja compta amb la distinció de marca de qualitat CV  - (foto 2)

Els famosos “coents” de Burriana seran encara més coneguts i representatius de la ciutat de Burriana després que la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural els haja inclòs dins de la distinció especial CV, que a partir d'ara servirà com a marca de qualitat en la seua distribució i venda. Així ho ha comunicat la regidora de l'àrea de Promoció Econòmica i Comerç de l'Ajuntament de Burriana, Inma Carda, qui ha assenyalat que “estem molt satisfets de veure com el treball realitzat durant els últims mesos perquè es reconeguin els coents com a producte d'especial qualitat i amb una elaboració artesana ha tingut els seus fruits. Avui els nostres comerciants i artesans estan d'enhorabona pel salt promocional i qualitatiu d'un producte tan nostre”.

Des de fa diversos mesos, tant la regidoria dirigida per Carda com la de Turisme, han treballat perquè la distinció especial anés una realitat. Tal com destaca el mateix edil del departament turístic, Santi Zorío, “entre ambdues regidories vam decidir començar a realitzar tots els tràmits necessaris per arribar on estem avui, ja que fa falta que una empresa especialitzada en aquest tipus d'estudis o auditories certifiqui tots els aspectes que s'han de tenir en compte a l'hora de lliurar la distinció, com són la seva elaboració totalment artesanal o la utilització de determinats productes”. La mateixa impulsora de l'estudi i posterior aprovació per part del Consell, Inma Carda, ha volgut puntualitzar que “hem destinat prop de 4.000 euros als estudis i informes necessaris per obtenir aquesta distinció, ja que estem convençuts i les estadístiques sobre altres productes així ho corroboren, que a partir d'ara la promoció i distribució del producte serà molt més àmplia i beneficiosa per a aquells que els comercialitzen”.

Tal com s'assenyala en el Diari Oficial de la Generalitat, i una vegada analitzats els informes tècnics sobre aquest tema, “els coents presenten les característiques d'elaboració i la qualitat suficients” com per passar a formar part d'aquells productes que es poden acollir i s'impulsaran dins de les iniciatives dels operadors econòmics sol·licitats per Burriana amb anterioritat a la Conselleria.

Per arribar a aquesta denominació, la documentació oficial de la Generalitat especifica que s'han tingut en compte aspectes com les matèries primeres utilitzades, el procés de elaboració del producte, la forma i les dimensions estandarditzades, l'envasament i el posterior etiquetatge del producte que a partir d'ara es marcarà amb el distintiu de qualitat CV.

A partir d'ara, els “coents” de Burriana compten amb un nou impuls en forma de distinció qualitativa que el consistori ha aconseguit reconèixer per part del Consell i que se sumeixi a les campanyes o esdeveniments de promoció com la Fira del Coent, que cada any té lloc durant les festes patronals de la Misericòrdia i que en les dues últimes edicions ha registrat un augment de públic i participació gràcies a la decisió d'artesans i regidoria de Comerç de traslladar-la fins a la plaça de la Mercè, on centenars de persones van poder seguir degustant o coneixent per primera vegada un dels productes més típics i representatius de Burriana.

 1 comentari
Coentet
Coentet
30/09/2016 10:09
Gran foto

La foto con el coentet escenifica a nuestros gobernantes, jjjjj, sobreve todo a Aparici, menudo embutido de persona que no sabe ni que se lleva entre manos.

Pujar