elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Centre Municipal de les Arts Martí de Viciana adapta fins a 19 portes perquè siguen accessibles

El Centre Municipal de les Arts Martí de Viciana adapta fins a 19 portes perquè siguen accessibles
  • El regidor de Cultura ha qualificat l'obra de “necessària” per a adaptar les instal·lacions del centre educatiu per a complir amb la normativa d'accessibilitat

  • A més, la reforma possibilitarà l'inici dels tràmits per a aconseguir l'oficialitat del Conservatori de Dansa, i aportar especialitats al centre de manera oficial, que fins ara no es podia

MÉS FOTOS
El Centre Municipal de les Arts Martí de Viciana adapta fins a 19 portes perquè siguen accessibles - (foto 2)
El Centre Municipal de les Arts Martí de Viciana adapta fins a 19 portes perquè siguen accessibles - (foto 3)

El Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana ha realitzat obres d'adaptació de fins a 19 portes de les seues instal·lacions per a fer-les accessibles i així garantir la mobilitat de les persones, amb un pressupost que ha ascendit a un total de 22.165,69 euros, segons ha indicat el regidor de Cultura, Vicent Granel.

D'aquesta manera, s'han desmuntat, corregit els marcs i portes, i s'han tornat a col·locar. Una obra que s'ha fet “en poc més de tres setmanes, sense impedir en cap moment el desenvolupament de les activitats del curs, ni trastocar les classes”, ha precisat Granel.

També ha exposat que en algunes de les portes hi havia un desnivell de fins a 7 centímetres en el sol dels espais comunicats i, després de la reforma, en totes s'ha rebaixat a 1,5 centímetres, “complint amb la normativa marcada per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports”.

El regidor de Cultura ha qualificat l'obra de “necessària” per a adaptar les instal·lacions del centre educatiu per a complir amb la normativa d'accessibilitat. A més, ha assegurat que amb aquesta obra es possibilitarà “l'inici dels tràmits per a aconseguir l'oficialitat de Conservatori de Dansa, i aportar noves especialitats al centre de manera oficial, iniciatives que fins ara no es podien dur a terme”.

Segons Granel, es tracta d’“un pas important”, ja que la falta d'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda era un dels impediments, perquè el centre “compte amb les millors instal·lacions de dansa de totes les comarques de Castelló” i ara, ha subratllat, “podrem fer un pas endavant per a aconseguir oficialitzar els ensenyaments de dansa a Burriana”.

Així mateix, el responsable municipal de Cultura ha manifestat que, en unes setmanes, es realitzarà una segona obra de reforma per a adaptar un bany i la porta principal, perquè les instal·lacions del Centre de les Arts s'adapten totalment d'acord amb la normativa actual.

Pujar