27 de maig de 2019 27/5/19

Canvien la font de les Monges de Burriana després d'un possible enverinament

Canvien la font de les Monges de Burriana després d'un possible enverinament  - (foto 1)
  • Una menor s'hauria intoxicat en beure aigua estancada de l'assortidor

Més val previndre que curar. És el que ha fet l'Ajuntament de Burriana en la placeta dels Monges, on ha decidit canviar la font després de la denúncia d'una veïna que va traslladar al consistori que la seua filla s'havia intoxicat després de beure aigua d'aquesta font. Automàticament es va activar el protocol de control i, encara que el resultat de l'anàlisi ha sigut positiu -no està contaminada- el consistori ha decidit renovar l'assortidor.

Tot va succeir fa uns dies quan, segons va relatar la dona, la seua filla va beure aigua de la font, pel que sembla d'una part de la mateixa que estava estancada. Tot seguit, la menor va patir febre alta i una erupció, pel que va ser trasllada a l'hospital. Fonts de Ajuntament de Burriana confirmen que la menor ja està donada d'alta.

Des de Via Pública asseguren que en el moment es va tindre coneixement de la intoxicació es va activar el protocol: "Facsa va tancar l'aigua i va analitzar tant la de la font com la de la xarxa. Els resultats van ser positius però així i tot decidim canviar la font però no perquè estava contaminada, sinó per prevenció", explica l'edil responsable, Vicent Aparisi, a elperiodic.com.

I és que, segons comenten els veïns, hi ha gent que posa graveta perquè l'aigua es quede estancada i que així puguen beure els gossos. És aquest aigua la que podria haver begut la xicoteta: "La nova font té un desguàs més gran i ara és més complicat tapar-lo", assegura l'edil de Via Pública.

Després del canvi, el consistori està realitzant labors de control per a trobar la possible causa de la intoxicació i evitar també que es continue tapant l'embornal.