4 de juny de 2020 4/6/20

Canvia la manera d'anar a la platja aquest estiu, també a Burriana

Canvia la manera d'anar a la platja aquest estiu, també a Burriana - (foto 1)
  • L'Ajuntament treballa en un protocol a l'espera del que dictamine Sanitat mentre califica la possibilitat de celebrar l'Arenal Sound enguay com "una utopia"

MÉS FOTOS
Canvia la manera d'anar a la platja aquest estiu, també a Burriana - (foto 2)

 L'alcaldessa de Burriana, Mª Josep Safont, ha explicat aquest divendres en roda de premsa que s'està treballant en un protocol d'actuació per a reobrir les platges quan així s'autoritze des de sanitat.

El que si és clar és que no tornarem a la platja com fins ara estàvem acostumats. Començant per una cosa tan simple com els accessos a la costa, que variaran substancialment: “Les passarel·les no es podran utilitzar com fins ara, estem estudiant si caldrà fer-les doble o hi haurà una d'entrada o d'eixida”.

Així mateix, “hi ha serveis que enguany no es podran posar en marxa” i l'alcaldessa posa com a exemple les dutxes, els banys o els canviadors: “Estem treballant en com garantir la seguretat sanitària”, és l'única cosa que ha pogut avançar l'alcaldessa sobre aquest tema.

L'avantatge que té la platja de Burriana és que és molt llarga i àmplia, la qual cosa garanteix que puga estar més gent en ella respectant la distància de seguretat. Però l'alcaldessa convida al fet que no ens relaxem en aquest tema: i alerta que hi haurà presència permanent de la policia perquè es complisca la normativa.

L'Arenal Sound 2020 és una utopia

La situació respecte a l'Arenal Sound es troba en aquests moments en un impás. Mentre festivals, com el FIB uns dies, ja han anunciat que se suspenen, l'Arenal Sound segueix sense pronunciar-se sobre el seu futur. Per a l'alcaldessa la seua celebració enguany és “una utopia” perquè una Burriana amb el triple de la seua població habitual i amb tal quantitat de gent no seria viable donada la situació sanitària.

Mentrestant, aquesta setmana va tindre lloc una reunió que va convocar la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana i a la qual van assistir els alcaldes valencians que acullen festivals, els subdelegats del Govern provincials, les forces de seguretat, representants de Turisme del Ministeri així com els Secretaris Autonòmics de Turisme i Emergències per a tractar el tema dels festivals.

Però en aqueixa reunió no es van donar directrius concretes sobre el tema: “No hi ha una normativa base. Jo estava convençuda que se'ns aportaria alguna documentació però no va haver-hi cap informació nova”, ha reconegut l'alcaldessa de Burriana, qui ha detallat, això sí, que des del Ministeri s'està treballant en un decret per a donar resposta al que es podrà i el que no es podrà fer, i això seria decisiu per a saber el futur final del festival.

Recordem que l'Arenal Sound va declarar fa uns dies en un comunicat que està a l'espera del que diga el Govern per a prendre una decisió sobre el futur de la present edició.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar