elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
PARLE VOSTÉ

Canvi de dates de les festes de la Misericòrdia

Parle Vosté. Les festes de la Misericòrdia
Parle Vosté. Les festes de la Misericòrdia

  Canviar les dates de les festes de la Misericòrdia perquè no coincidisquen amb el començament de curs escolar. És la proposta de la Federació Taurina de Brriana. Què opinen els grups polítics en l'Ajuntament de Burriana? Què opinen els veïns?

  PSPV-PSOE

  No es poden defensar les tradicions i pretendre canviar un calendari tan tradicional

  Els Socialistes posen de manifest la importància d'escoltar a totes les parts "perquè no s'ha d'oblidar que si s'haguera canviat la data de la celebració de les festes patronals, s'haguera afectat molt als negocis dels poblats marítims". Així, segons el seu portaveu, Javier Gual "les festes són perfectament compatibles amb el calendari escolar, sobretot si es té en compte que els menors només van unes hores als centres. D'altra banda el Partit Popular ja es va veure en aquesta tessitura fa anys i tampoc va canviar les dates, si ara pensen el contrari és per pur oportunisme electoralista".

  En els últims plens s'han presentat mocions en defensa de les tradicions, aprovades per la majoria dels grups polítics, així per als Socialistes " no es poden defensar les tradicions i al mateix temps pretendre canviar un calendari tan tradicional i arrelat com el de les festes de la Misericòrdia. És més, ens sembla estranyíssim que els partits de la dreta ignoren en aquest punt l'opinió de la pròpia església amb qui nosaltres sí que hem parlat".

  Gual ha conclòs que "la situació del calendari del 2019 es dóna ocasionalment cada diversos anys i s'ha generat una polèmica social totalment estèril. Siga com siga estem segurs que podrem organitzar unes festes magnífiques per a tots i que tots podran gaudir".

  Compromís per Borriana

  Cal esperar al Consell Escolar qui decideix les vacances escolars

  Si es vol canviar les dates de les festes de la Misericòrdia caldria esperar al Consell Escolar de Borriana en el qual es decideixen les festes del pròxim curs. Però això és al juny i pensem que es retardaria molt. Hem parlat amb diferents col·lectius com els empresaris i els hostalers de la zona marítima, els qui no veuen adequat perdre un cap de setmana d'estiu després de tota la inversió que fan.

  Altres anys no han hagut canvis i també cal tindre en compte que les activitats infantils durant les festes són diürnes o a la vesprada. Esperem que en el Consell Escolar es donen uns dies de vacances perquè els xiquets puguen anar a escola menys dies.

  Se Puede Burriana

  S'hauria d'avançar l'inici de les festes

  Des de SPB creem s'hauria d'haver intentat, dins de les possibilitats existents, l'avançament de l'inici les Festes de la Misericòrdia, perquè la ciutadania i sobretot els xiquets i joves del nostre municipi en edat escolar, puguen gaudir de la majoria dels esdeveniments organitzats per a les festes patronals, a més de que puguen disposar de l'opció de poder realitzar als matins el descans necessari, que podria no ser factible si les activitats festives transcorren dins de l'horari lectiu.

  Per dates en què es va demanar i per les consultes amb diferents col·lectius no s'ha arribat a un acord. En qualsevol cas, aquesta situació ha de fer-nos reflexionar i actuar, perquè entre tots aconseguim arribar a una solució consensuada i ben estudiada, per a compatibilitzar a partir d'ara i per als anys futurs les festes patronals amb els horaris lectius.

   

  Partit Popular

  Vam proposar una taula de treball per a abordar el tema però el PSPV el va ignorar

  Juan Fuster, candidat del PP a l'alcaldia per Burriana, aposta per atendre l'interés general. En les festes de la Misericòrdia de 2019 la Federació Taurina de Burriana havia presentat una proposta consensuada amb la Federació de Falles i les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Burriana per a avançar una setmana les festes i evitar que se solaparen amb l'inici del curs lectiu.

  Una petició que va provocar que Fuster sol·licitara la creació d'una taula de treball per a decidir entre tots les dates de la Misericòrdia. No obstant això, el PSPV no solament va ignorar als promotors de la iniciativa sinó que a més va rebutjar la proposta del PP. "Nosaltres creem en la participació, en el consens i a escoltar als nostres ciutadans perquè siga l'interés general de Burriana el que decidisca enfront del criteri unilateral d'un partit polític", ha assenyalat Fuster.

  CIBUR

  Si els xiquets van a classe les festes patronals queden deslluïdes

  Si busquem en el diccionari la paraula festa, ens diu que és "conjunt d'actes organitzats per al gaudi d'una col·lectivitat". Hauria de ser labor dels quals ens governen facilitar aqueix gaudi. I això no es fa des de l'immobilisme o des del plegar-se a interessos que no són els generals.

  Quin ambient festiu tindrà la nostra ciutat als matins si els xiquets van al col·legi? I a les nits quan l'endemà hi ha col·legi? I això afectarà també els pares, deslluint unes festes patronals que bastants manques mostren ja.

  La solució era tan senzilla com escoltar a la majoria i tindre voluntat d'arreglar un problema. Però no. Només s'escolta la "voluntat popular" quan coincideix amb la pròpia.

  Ciutadans

  Són molts els sectors afectats i s'ha d'arribar a un consens

  La federació taurina ha proposat a l'equip de govern canviar la data de les festes de la Misericòrdia, avançant-les una setmana perquè els xiquets van al col·legi, la qual cosa veuen amb bons ulls les AMPAS perquè així encara estarien de vacances els més xicotets. Des de Cs, en principi, considerem que no és una idea desgavellada, el problema és que afecta a molts sectors i tots ells han de ser escoltats i tinguts en compte.

  D'una banda, suposa escurçar l'estiu per a algunes famílies, ja que hi ha un número important d'elles que es desplacen des de la platja per a la Misericòrdia a passar l'hivern, la qual cosa pot perjudicar el comerç i al sector de l'hostaleria de la platja. A més les festes coincidirien amb les de Vila-real, la qual cosa pot suposar un descens de visitants.

  Així que des de Ciutadans pensem que encara veient amb bons ulls aquest canvi abans de prendre cap decisió, escoltaríem a totes les parts implicades, valorant el perjudici i el benefici del canvi i en funció d'això, prendríem la millor decisió comptant amb el màxim consens.

  Pujar