28 de setembre de 2020 28/9/20

Busquen la vaca de Borriana amb bombers, policia, gossos i fins a un dron

Busquen la vaca de Borriana amb bombers, policia, gossos i fins a un dron - (foto 1)
  • Al dispositiu de cerca actiu des que desapareguera la vaca, fa més de deu dies, s'han sumat dotacions de bombers i un especialista amb un dron per a localitzar des de l'aire a la res

MÉS FOTOS
Busquen la vaca de Borriana amb bombers, policia, gossos i fins a un dron - (foto 2)

El dispositiu de cerca de la vaca segueix actiu després que l'animal s'escapara del recinte de festes diumenge passat 3 de setembre, fa més de deu dies. Des de llavors efectius de la Policia Local de Borriana, Guarderia Rural i Guàrdia Civil han tractat de localitzar-la sense èxit. Recentment s'han sumat a la cerca els bombers del Consorci Provincial de Castelló, una unitat canina i fins a un dron.

Precisament este dijous a la vesprada es localitzava a la vaca encara que finalment no es va poder capturar. Este divendres al matí s'ha reactivat la cerca encara que, tal com confirmen fonts del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, de moment no l'han tornat a veure.

Quin és el dispositiu de cerca?; Per què no es va poder atrapar a la vaca ahir?; Quin és el protocol d'acció en cas de localitzar-la? Són els dubtes de molts veïns que segueixen preocupats per la ubicació de la res i per saber quant tardaran a trobar-la.

El dispositiu de cerca, segons estes mateixes fonts consultades per elperiodic.com, està compost pels bombers del Consorci Provincial de Castelló, una Unitat Canina de la Diputació de Castelló, Policia Local de Borriana, Guarderia Rural i Guàrdia Civil. A més, des de fa dos dies, s'ha sumat un pilot de dron de l'equip de voluntaris digitals en emergències de la Comunitat Valenciana.

Tots ells tractant de localitzar a la vaca a la qual es va localitzar ahir, tal com es mostra en les imatges arreplegades per membres del dispositiu de cerca. Finalment no es va poder atrapar, expliquen les fonts del consorci, perquè no hi havia cap unitat del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) disponible. Quan el ramader va acudir amb els cabestres fins a la zona, la vaca va detectar la presència de persones i presumiblement va fugir.

En cas de localitzar a la res, són els tècnics del SEPRONA els encarregats de decidir què fer amb ella. Se li pot llançar un dard tranquilitzant per a carregar-la al camió del ramader o bé que s'acoste atreta pels cabestres i no haver de recórrer a la sedació.

De moment, el dispositiu seguirà actiu. Tal com han explicat aquestes fonts, s'incidirà en les zones on hi ha presència d'aigua o hort cultivable ja que ha sigut en estos punts on s'han detectat petjades de la vaca des de la seua desaparició.

 2 comentaris
ZOLTAR
ZOLTAR
16/09/2017 11:09
Marketing

Te equivocas, esto es una inversión del Ayuntamiento para fomentar el turismo de aventura. Gran mente quién sea el ideólogo de esta campaña. Ayer salimos hasta en TVE. Estamos de moda. O salimos por el Arenal Sound, gran festival musical que fomenta la cultura, deporte y hábitos de vida sana, con el tema de la vaca, que invita a los visitantes a recorrer "el terme" en busca de pistas para localizar a la vaca. Yo creo que lo de la vaca no es real, es más bien una metáfora de la vida: "pon tus maletas en la baca, y ven a conocer Burriana".

Pujar