16 de juliol de 2020 16/7/20

Burriana suspén les classes aquest dimecres per la gota freda

Burriana suspén les classes aquest dimecres per la gota freda - (foto 1)
  • Les pluges de les pròximes hores amenacen també amb suspendre molts actes de les festes de la Misericòrdia

L'Ajuntament de Burriana suspén les classes aquest dimecres davant l'arribada de la gota freda. Així ho acaba d'anunciar l'alcaldessa de la ciutat, Mª Josep Safont, qui confirma que els centres educatius estaran tancats durant tota la jornada. Molts actes de les festes de la Misericòrdia corren també el risc de cancel·lar-se si es confirmen les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet): pluges torrencials que poden deixar més de 60l/m2 en una hora i de 100l/m2 en dotze hores, ones de quatre metres i ratxes de vent de 80 km/h.

Fenòmens que viurem aquest dimecres i que han obligat a decretar l'alerta taronja per a demà en el litoral sud i nord de la província. Serà durant la jornada de demà quan es produïsquen els fenòmens meteorològics més adversos. De fet, l'Ajuntament porta treballant aquests últims dies per a minimitzar els possibles efectes: neteja de séquies i canals i possibles talls de trànsit en zones inundables són algunes de les mesures que contempla aquest dispositiu de previsió posat en marxa, segons han explicat fonts municipals a elperiodic.com.

L'alerta per temporal estarà activa durant tota la jornada del dimecres i, encara que el dijous el temps ens donarà una treva, les previsions de l’Aemet és que les pluges tornen el divendres per a quedar-se tot el cap de setmana i fins i tot el dilluns.

De fet, s'esperen tempestes per al dissabte i el diumenge. Actes com la festa de les paelles, els bous del cap de setmana -especialment de l'esperat ‘Nubarrón’- i un dels actes més tradicionals com és la batalla de flors, podrien veure's entelats per la pluja.

Pujar