22 de gener de 2021 22/1/21

Burriana s'ompli d'actuacions a l'aire lliure amb la segona edició del FAC

Burriana s'ompli d'actuacions a l'aire lliure amb la segona edició del FAC - (foto 1)
  • El cap de setmana arriba carregat d'activitats pensades per a tota la família

MÉS FOTOS
Burriana s'ompli d'actuacions a l'aire lliure amb la segona edició del FAC - (foto 2)
Burriana s'ompli d'actuacions a l'aire lliure amb la segona edició del FAC - (foto 3)
Burriana s'ompli d'actuacions a l'aire lliure amb la segona edició del FAC - (foto 4)

Els carrers i places del Borriana es convertiran aquest cap de setmana en el escenari de la segona edició del Festival d’Arts de Carrer (FAC), una proposta impulsada per la Regidoria de Festes i Cultura amb la qual es busca consolidar l'oferta cultural en la localitat. El festival tindrà lloc els dies 21 i 22 de febrer en el centre i els voltants de Borriana.

El responsable de Cultura, Vicente Granel, anima a tots els veïns a “eixir als carrers i places de la ciutat, per a gaudir d'aquest festival i omplir Borriana d'activitats artístiques”.
La programació que com diem es prolongarà durant tot el cap de setmana i que és totalment gratuïta, donarà inici el divendres a partir de les 20.15h en el Mercat Municipal de Burriana amb la companyia Zoom-Zoom, la qual, en un món on conviuen els animals i les persones, ens acostarà als hipopòtams amb la representació “Hippos”.

Després d'això, les actuacions continuaran el dissabte en la plaça Francisco Tomás i Valenta a les 11h amb “Entrepans i vinyetes” de la companyia Impronenas, on dos superherois que s'han escapat d'un còmic inventen historietes amb l'ajuda de majors i xicotets. Un espectacle familiar d'improvisació, únic i irrepetible.

Més tard, en la plaça Major, la companyia Subcielo representarà “Cèl·lula”, una peça de tango en paret, una obra de dansa que inverteix l'escenari i s'atreveix a volar. Explorant l'espai i les seues possibilitats, representaren la divisió de la cèl·lula que naix, se separa, es busca, es necessita i es troba, tornant-se inseparable, sempre condemnats a l'amor etern i perfecte, és a dir, un amor platònic.

A la vesprada, en la plaça Quarts de Calatrava i la plaça Major, es repetiran les actuacions de les dues companyies, companyia Impronenas i companyia Subcielo per a tots aquells que vulguen gaudir pel carrer de l'art, la música i l'entreteniment.

Finalment, el Festival d’*Arts de *Carrer es tancarà a les 19h amb la representació de la companyia Xa Teatre en la vorera del Centre Municipal de Cultura la Mercé de Burriana amb “Sabates en l’aire”, dos amants que viuen en mons paral·lels que hauran d'unir, a través de la dansa i el circ, la terra amb el cel per a crear el seu propi món. Una metàfora circense sobre l'amor i com superar les grans incompatibilitats que tenim les persones. Un poema visual sobre el cel i la terra.

Pujar