19 de gener de 2021 19/1/21

Burriana viu un Sant Joan inèdit

Burriana viu un Sant Joan inèdit - (foto 1)
  • La nit ha transcorregut sense incidents i amb les seues platges desèrtiques

MÉS FOTOS
Burriana viu un Sant Joan inèdit - (foto 2)
Burriana viu un Sant Joan inèdit - (foto 3)
Burriana viu un Sant Joan inèdit - (foto 4)
Burriana viu un Sant Joan inèdit - (foto 5)
Burriana viu un Sant Joan inèdit - (foto 6)

Qui imaginaria que una nit de Sant Joan les platges estarien tancades i no veuríem a cap banyista saltant les ones? L'alerta sanitària decretada pel coronavirus ens ha fet viure una nit inèdita en totes les platges valencianes, també en les de Burriana. No obstant això, la gent va assumir la seua part de la responsabilitat i la nit ha transcorregut sense incidents, segons ha confirmat el regidor de Seguretat, Javier Gual, en declaracions a elperiodic.com.

“No va haver-hi cap incident, la gent va respectar la normes i la Policia Local no va haver d'intervindre”, ha declarat el regidor. Els quiosquets i restaurants sí que estaven oberts i, com a curiositat, per a gaudir d'un sopar o una copa en la zona marítima, s'havia d'accedir amb reserva prèvia.

El regidor de Seguretat ha volgut agrair el civisme dels veïns de Burriana i d'altres localitats que han complit les normes en la nit més atípica de Sant Joan: “Vull agrair el civisme i bon comportament de tots, també el dels Policies que es van ocupar a fons perquè la nit transcorreguera sense incidents”.

Tal com els va avançar elperiodic.com, mitjançant un decret d'alcaldia, es va prohibir l'accés a les platges o la permanència en elles, a partir de les huit de la vesprada i fins a les nou del matí d'aquest dimecres. També es va prohibir l'ocupació del Passeig Marítim amb taules, cadires o qualsevol tipus d'estris en aqueix mateix horari. L'operatiu policial va començar passades les set de la vesprada i es van tancar els accessos de vehicles a la zona de platges en el passeig Marítim, a través del primer i segon entrador (la Roca i Aloha), des de les 20h i també del recinte del Mercat de la Mar i del seu pàrquing contigu.

Durant tota la nit de Sant Joan s'ha posat en marxa un servei operatiu d'agents motoristes de la Unitat de Prevenció (Prevenpol), del Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències, de la Unitat de Policia de Platges, i de la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA), que ha donat suport amb drons policials.

Com a anècdota, encara va quedar algun despistat que no s'havia adonat de la prohibició i alguna família es va acostar amb les seues cadires a la platja encara que, després de rebre l'avís policial, va tornar a les seues cases sense major incident.

Pujar