8 d’agost de 2020 8/8/20

PP: "Burriana tem les retallades del PSOE a la concertada amb el 50% de alumnes inscrits"

PP: "Burriana tem les retallades del PSOE a la concertada amb el 50% de alumnes inscrits" - (foto 1)
  • Les famílies alerten sobre l'exclusió de les ajudes previstes per Sánchez a un model educatiu que a Burriana suma més de la meitat de l'oferta de places

La decisió del Govern d'Espanya d'excloure a l'educació concertada de les ajudes per la pandèmia del COVID-19 ha generat alarma entre les milers de famílies de Burriana que han optat per aquest model educatiu per a formar als seus fills.

A la ciutat de la Plana Baixa, l'oferta de la concertada supera lleugerament en places a l'oferta de centres públics. Una opció, la de triar un model o un altre, que “amb llibertat trien les famílies per a matricular als seus menors”. “Aquesta llibertat”, ha explicat Alejandro Clausell, regidor del PP a Burriana, “es veurà ressentida per la decisió del PSOE d'excloure a través del Ministeri d'Educació, les ajudes a aquest model educatiu”.

Des del PP, “sempre hem defensat el dret de les famílies a triar”. Així ho fan els veïns de Burriana, “que cada any opten per un model o un altre en funció de les seues consideracions”. “Són les famílies les que tenen l'última paraula, si públic o privat”.

No obstant això, “el biaix ideològic que el PSOE pretén ara inocular excloent a aquest model educatiu suposa una garrotada per a molts veïns que han decidit matricular als seus xicotets en centres educatius concertats”.

Des del PP, “continuarem defensant els dos models. Són dues excel·lents opcions educatives i ambdues mereixen el suport del Ministeri d'Educació”. De fet, ha recordat Clausell, “va ser el PSOE el que va crear el model de la concertada per a atendre la demanda de places docents que la pública no aconseguia”. A Burriana, “aquesta circumstància es materialitza amb un 50% de places en cada model, per la qual cosa entenem que totes dues opcions tenen dret a les mateixes oportunitats i ajudes”, ha conclòs el regidor.

Pujar