21 de setembre de 2020 21/9/20

Burriana recupera protagonisme en la “nova” diputació

Burriana recupera protagonisme en la “nova” diputació - (foto 1)
  • La Diputació de Castelló estarà governada pel PSOE després de 24 anys i una regidor de Burriana, segurament Lluïsa Monferrer, formarà part d'equip de govern

MÉS FOTOS
Burriana recupera protagonisme en la “nova” diputació - (foto 2)

Se li ha qualificat com la “Diputació del canvi”. I és que, després de 24 anys de governs del Partit Popular, la Diputació de Castelló passa ara a estar governada pel PSOE. A efectes pràctics, per exemple, això suposa que pobles tradicionalment governats pel PSOE -que estaven en l'oposició en la institució provincial- passaran ara a estar en el govern i a “tindre major veu”, per tant, en la presa de decisions que afecten a tota la província de Castelló.

És el cas, sense anar més lluny, de Burriana. L'alcaldessa de la localitat, María Josep Safont, formava part de l'oposició en la institució provincial, però ara en les decisions provincials, la veu de Burriana tindrà més força, tal com defensen els socialistes de la localitat: “Fins ara havíem estat en l'oposició i és una oportunitat única per a estar, treballar per Burriana i per la Plana Baixa”, ha explicat el secretari de l'Executiva Local del PSPV-PSOE, Vicent Aparisi.

Desacords pels criteris “imposats” en la designació de diputats

Precisament per aquest canvi, des de l'executiva local mostren les seues discrepàncies per les formes en les quals s'està definint la composició de la Diputació ja que s’han establit una sèrie de criteris per a aquest repartiment: els alcaldes de municipis majors de 5.000 habitants no podran entrar en la corporació provincial, haurà de fer-ho un edil de la localitat.

I aquest criteri és el que impediria a María Josep Safont seguir com a diputada en la institució provincial, i ara en l'equip de govern: “Creiem que és María Josep Safont qui hauria d'estar ací, no ens sembla just perquè hem contribuït molt en la diputació, tenim un pes específic i som prou majorets per a saber a qui posar”.

A més, un altre dels punts en els quals no estan d'acord els socialistes de Burriana és el criteri que el lloc haja de ser per a una dona: “No ens sembla malament que hi haja una dona, el que ens sembla malament és que ens ho imposen”, detalla Aparisi, qui reconeix que, en qualsevol cas, estan molt satisfets que siga Lluïsa Monferrer qui finalment ostente aqueix càrrec: “És una persona molt vàlida, treballadora i amb el jove que és compta amb gran experiència”. María Lluïsa Monferrer és advocada i regidora de Joventut, Festes i Falles des de l'any 2015.

Estos criteris també han alçat butllofes en algunes localitats amb governs socialistes, com Vila-real, Benicarló o a la comarca de Ports-Maestrat. En qualsevol cas, des de l'executiva local socialista de Burriana diuen que respectaran la decisió final, encara que ells aposten per que siga l'actual alcaldessa qui represente a la localitat a la província: “L'última paraula la té Ferraz”, conclou Vicent Aparisi.

Pujar