4 de desembre de 2020 4/12/20

Burriana proposa celebrar una Nit de cap d'any reivindicativa: amb clementines en lloc de raïm

Burriana proposa celebrar una Nit de cap d'any reivindicativa: amb clementines en lloc de raïm - (foto 1)
  • Es repartiran més de 200 kg de clementines

MÉS FOTOS
Burriana proposa celebrar una Nit de cap d'any reivindicativa: amb clementines en lloc de raïm - (foto 2)

Burriana proposa que acomiadem el 2019 i comencem el 2020 d'una forma ben diferent. Com? Durant el dimarts dia 31 en el mercat de Burriana com a la nit d'aquest mateix dia en la plaça major, es repartirà una mica més de 200 kg de clementines perquè tots els veïns donen la benvinguda a l'any nou menjant-se 12 grillons de taronja.

La iniciativa ha sigut promoguda per l'ajuntament de Burriana juntament amb la Cooperativa Agrícola Sant Josep d'aquesta mateixa localitat. Vicent Granel, regidor d'Agricultura, ha afirmat que és un xicotet gest però que pot ajudar a visibilitzar el problema i, de tal manera, donar-li solucions.

D'altra banda, el president de la cooperativa, José Montoliu, ha destacat que és important que el primer que es consumisca siguen les nostres produccions, ja que han sigut cuidades pels agricultors dia rere dia, ha continuat.

Així mateix, al president d'aquesta entitat, Juan Vicente Moros, li ha semblat una estupenda idea. Ha explicat que ara per Nadal hi ha en totes les taules una pinya, per això, ha reiterat que és un bon moment per a fer homenatge a les clementines.

El regidor d'Agricultura ha conclòs que és lamentable que encara hi haja taronges d'altres països que no passen els controls sanitaris igual que ací a Espanya. Així doncs, ha expressat que és important que la gent acabe l'any amb una taronja.

Pujar