elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Burriana prepara una imposició de bandes a les reines falleres adaptada a la pandèmia

Burriana prepara una imposició de bandes a les reines falleres adaptada a la pandèmia
  • La localitat pretén celebrar les festes josefinas del 8 al 12 d'octubre

A tres mesos perquè comencen les falles a Burriana, la capital de la Plana Baixa ja està ultimant el que serà el primer gran acte de les festes josefinas de 2020.

Així, el pròxim 31 de juliol està prevista la imposició de bandes a les reines falleres, Elena Pastor i Julia López, que per la pandèmia han vist retardat el seu regnat fins al 2021.

La regidor de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, ha assenyalat que l'acte es realitzarà a la Torre de la Mar amb totes les mesures higienicosanitàries que demanda la situació de pandèmia i, enguany, com a novetat sol s'imposaran les bandes a les reines falleres de Burriana i no a totes les falleres majors de la ciutat, per la situació de covid.

“Farem aquest acte -apunta l'edil- perquè sabem de la il·lusió que tenen Elena i Julia, i les seues corts d'honor”.

Molina ha explicat que s'ha parlat amb les floristeries i la megafonia de cara a les falles d'octubre de 2021 però “estem a l'espera dels decrets de restriccions que puguen venir per a saber si pugen o baixen”. Encara que “és tot una incertesa”, ha afirmat.

Encara que les falles de 2021 no seran a l'ús, com en anys anteriors a la pandèmia, Burriana comptarà amb els tradicionals com el lliurament de premis, la plantà, la cremà i l'ofrena de flors a la seua patrona, la Verge de la Misericòrdia.

No obstant això, el que sí que té clar l'Ajuntament de Burriana és que és necessari impulsar i reactivar les comissions falleres i l'economia de la localitat perquè “si les deixem morir, deixarem morir la festa”. Per això, el consistori aporta a totes les comissions falleres les subvencions de 2020 i 2021 “perquè ho considerem important per a mantenir la festa”.

11 d'octubre podria ser festiu

Burriana ha fixat en el calendari les falles del 8 al 12 d'octubre, aprofitant el pont del Pilar. No obstant això amb el dilluns 11 laborable, l'Ajuntament ha traslladat al Consell Escolar la possibilitat que aqueix dia siga festiu. Encara que “serà el Consell Escolar el que tinga l'última paraula”, ha afirmat Molina.

Pujar