20 de setembre de 2020 20/9/20

Burriana prepara una campanya plena d'activitats amb motiu del 25-N

Burriana prepara una campanya plena d'activitats amb motiu del 25-N - (foto 1)
  • El projecte té com a objectiu sensibilitzar sobre la violència de gènere

L'Ajuntament de Burriana ha presentat aquest matí en una roda de premsa les activitats i tallers que tindran lloc les pròximes setmanes amb motiu del 25-N, el dia contra la violència masclista.

La regidora d'Igualtat, María Romero, ha declarat que més que una programació puntual pretén ser “tot un moviment per a reivindicar i sensibilitzar la població enfront de la violència masclista”.

La campanya, malgrat estar coordinada per la regidora d'igualtat, s'ha vist implicada també per totes les regidories de l'ajuntament i la corporació a través del pacte valencià contra la violència de gènere, que es va signar l'any passat en un acord plenari. La edil d'Igualtat recorda la importància del 25-N “atès que actualment són 523.000 dones les que estan sent ateses per ser víctimes de violència de gènere”.

La majoria d'aquest tipus de campanyes que duu a terme l'Ajuntament de Burriana estan centrades principalment en l'edat escolar perquè “pensem que l'educació és lla ferramenta principal per a eradicar aquestes situacions de violència masclista”, diu la regidora. Encara que admet que també es traslladen a altres àmbits com és el cas del taller dels ceramistes Ángel Igual i Antonio Pérez. Tenen com a projecte un mural ceràmic que reflectisca la no violència cap a la dona, que es durà a terme el 24 i 25 de novembre baix prèvia inscripció en el link que apareix en Facebook o enviant un correu a igualtat@burriana.es. El mural es descobrirà el dia 15 de desembre.

Encara que la campanya gire al voltant del 25 de novembre, hi haurà activitats al llarg de dues setmanes, començant pel 16 de novembre amb una obra de teatre de carrer: XX tindrà lloc a les 12:00 en el Carrer Sant Pere Pasqual. El 19 de novembre de 10:00 a 11:30 s'impartirà una classe de ioga per a dones en el Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana. També aquest dia s'impartirà un taller sobre noves masculinitats per a l'alumnat de 4º d'ESO. El 21 de novembre es presentarà el llibre Hombres para el siglo XXI en el Naraniga. Quant al 22 de novembre, en el Teatre Payá es projectarà la pel·lícula Grbavica: El Secreto de Esma i es realitzarà un posterior debat. El dia 23 de novembre els centres educatius duran a terme una manualitat consistent a decorar cel·les d'abella com a metàfora d'una societat que lluita conjuntament contra la violència masclista.

També la Creu Roja col·labora amb l'ajuntament i realitzarà el 24 de novembre activitats infantils i es farà un graffitti col·laboratiu que té com a finalitat “transmetre sentiments positius i agradables”, segons explica Charo González, voluntària en Creu Roja.

A més, el 26 de novembre es presenta el projecte “Maletes Coeducatives”, destinat a l'alumnat d'educació infantil i primària. Consisteix en el lliurament de maletes plenes de llibres als centres educatius i té com a objectiu promoure l'educació en la igualtat per als xiquets i xiquetes.

Finalment, quant a les campanyes transversals es troba d'una banda “No em toques el whatsapp”, destinat a l'alumnat de 2º d'ESO i, d'altra banda “Campaña relacions igualitàries”, destinada a l'alumnat de primer de Batxillerat i cicles formatius. Tots dos tindran lloc a partir de desembre.

Pujar