4 de juny de 2020 4/6/20

Burriana permet ampliar les terrasses encara que a molts hostalers no els ixen els comptes

Burriana permet ampliar les terrasses encara que a molts hostalers no els ixen els comptes - (foto 1)
  • Els hostalers valoren positivament la resposta dels veïns però es queixen d'alguns sectors de joves que no han respectat les mesures de seguretat

MÉS FOTOS
Burriana permet ampliar les terrasses encara que a molts hostalers no els ixen els comptes - (foto 2)
Burriana permet ampliar les terrasses encara que a molts hostalers no els ixen els comptes - (foto 3)
Burriana permet ampliar les terrasses encara que a molts hostalers no els ixen els comptes - (foto 4)
Burriana permet ampliar les terrasses encara que a molts hostalers no els ixen els comptes - (foto 5)
Burriana permet ampliar les terrasses encara que a molts hostalers no els ixen els comptes - (foto 6)
Burriana permet ampliar les terrasses encara que a molts hostalers no els ixen els comptes - (foto 7)

 L'Ajuntament ha autoritzat aquest dimarts “amb caràcter temporal i excepcional” a ampliar les terrasses dels bars i restaurants. Segons ha pogut saber elperiodic.com, aquest dimarts al matí s'ha signat el decret d'alcaldia pel qual s'autoritza l'ocupació de major espai públic, decisió que s'adopta per a contrarestar el 50% d'ocupació al qual estan limitats els amos de les terrasses.

La decisió es pren un dia després que alguns locals de la ciutat decidiren alçar la persiana després de més de dos mesos tancats. Una jornada molt positiva, valoren els hostalers, que van veure com moltes de les seues terrasses es van omplir de veïns, amics i familiars que es van retrobar tal com ho permet aquesta nova fase en la qual hem entrat. Els qui han obert aquest dilluns reconeixen que el públic s'ha comportat bé excepte la franja dels joves: “Alguns semblen no estar conscienciats i és important que tots respectem les normes”, explica Pedro Sancerni, portaveu de l'Associació de Hostalers.

Però no tots han obert ja que hi ha molts locals que tenen terrasses xicotetes i no els compensa. A més, des de l'Associació d'Hostalers demanaran a l'Ajuntament que permeta ampliar els horaris de tancament per a poder servir més d'un sopar, ja que no compensa tindre tan poques taules.

Els hostalers lamenten que no els ixen els comptes: “Arrosseguem un endeutament i ara en obrir hi ha assumir despeses per a preparar el local, protocols de neteja exhaustius, despeses en productes higiènics, en guants i màscares”. I l'amo del Bombora's Gastro-Gelateria posa com a exemple que necessita 8 màscares al dia per als seus quatre treballadors, la qual cosa es tradueix en 24 hores al dia: “Multiplica això pels dies de la setmana i els mesos que puga durar això”. Un altre dubte que sorgeix entre els amos dels locals amb terrassa és què passarà quan estiguem en fase 2, en la qual els locals poden tindre un aforament dins d'un 40% i no saben si hauran canvis respecte a les terrasses.

De moment, l'Ajuntament de Burriana ha permés que s'amplien les terrasses que ja tenien llicència municipal i està agilitant la tramitació dels qui estan sol·licitant: “En el ple del dijous aprovarem una modificació de l'ordenança perquè fins al 31 de desembre no es cobre cap taxa de terrasses”, ha explicat la regidora d'Hisenda, Cristina Rius, a elperiodic.com.

Una proposta que els hostalers veuen amb bons ulls però demanen que es compense també a aquells locals que no tenen tancada i, per tant, no estan podent obrir en aquesta primera fase. Un altre assumpte pendent és el dels quiosquets, què passarà amb ells quan puguen obrir i si els compensarà les condicions que tindran imposades a l'hora de tornar a aquesta “nova normalitat”.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar