22 de gener de 2021 22/1/21

Burriana necessita tres milions d'euros per a recuperar-se del temporal

Burriana necessita tres milions d'euros per a recuperar-se del temporal - (foto 1)
  • L'Ajuntament lamenta que si el Ministeri haguera realitzat les obres previstes en la costa, molts dels danys causats fa uns dies es podrien haver evitat

MÉS FOTOS
Burriana necessita tres milions d'euros per a recuperar-se del temporal - (foto 2)

Tres milions d'euros. És el que Burriana necessita per a recuperar-se els dramàtics efectes que ha tingut el temporal en la costa. Així ho han detallat els tècnics municipals després de valorar els danys i desperfectes causats fa uns dies per les fortes pluges i vent.

L'alcaldessa de Burriana, Mª Josep Safont, destaca que aquest temporal ha afectat moltíssim més que uns altres que s'han produït recentment: “La valoració és molt més important que en altres anys perquè s'ha danyat molt a la costa”.

Unes circumstàncies, denúncia la primera edil, que no s'haurien produït d'haver-se realitzat les actuacions previstes a Borriana: “Estem patint uns efectes cada any més costosos i això passa perquè el Ministeri no duu a terme les actuacions prioritàries que han de fer-se. Som la localitat en la qual menys s'ha actuat”, denunciava Safont fa uns dies en declaracions als mitjans.

És per això, que l'Ajuntament ha tornat a demanar una reunió a Madrid per a exigir que es complisquen els compromisos amb Burriana: “Existeix un estudi del 2015 que considerava dues actuacions prioritàries, que continuem esperant. Hem demanat una reunió però ja no ens fiem de paraules, esperem que s'agilite tot ja que, de moment, l'única cosa que s'ha fet és licitar-se la redacció d'un projecte ambiental”, conclou l'alcaldessa.

Una idea que també recull el regidor de Zona Marítima i Obres Públiques, Vicent Aparisi, qui afirma que els tres milions que ara es necessiten per a recuperar la costa, s'haurien evitat d'haver-se dut a terme les obres previstes.

Aparisi ha explicat als mitjans que ha sigut un temporal molt peculiar ja que han aparegut unes algues pròpies del riu que de la mar: “A més, ens trobem que en uns trams només hi ha arena, mentre que en uns altres hi ha pedres que fins i tot han arribat a entrar a les cases”, detalla l'edil de Via Pública.

L'Ajuntament ha enviat al Ministeri per a la valoració dels danys encara que ja ha hagut de fer unes primeres obres d'emergències per a pal·liar els efectes del temporal: “Hem resolt el que era més urgent però es necessitarà molta més inversió”, conclou Vicent Aparisi.

Pujar