26 de setembre de 2020 26/9/20

Burriana formarà a les penyes en prevenció d'abusos sexuals durant les festes

Burriana formarà a les penyes en prevenció d'abusos sexuals durant les festes - (foto 1)
  • L’Ajuntament donarà una formació a un representant de cada penya perquè servisca d'enllaç entre l'Ajuntament i la resta de festers de cada agrupació

MÉS FOTOS
Burriana formarà a les penyes en prevenció d'abusos sexuals durant les festes - (foto 2)

Unes festes de la Misericòrdia lliures d'abusos sexuals. És l'objectiu que persegueix l'Ajuntament de Burriana i per això, a través de la regidoria d'Igualtat, continua avançant en mesures que afavorisquen la prevenció i la denúncia de qualsevol tipus de conducta que puga derivar en aquest tipus d'agressions.              

L'última i cridanera al ser la primera vegada que es duu a terme és la creació de la figura de “mediador” entre l'Ajuntament i cada penya. La mesura consisteix a designar a una persona representant de cada agrupació que servisca com a enllaç entre qui demande ajuda i els cossos i forces de seguretat.

Ho explica la regidor responsable de l'àrea, María Romero, en declaracions a elperiodic.com: “L'Ajuntament s'alia amb les penyes fent un pas més. Les penyes que han volgut han nomenat a una persona representant per a mediar en aquesta campanya d'igualtat i fer així de transmissor”.

De fet, dimarts que ve tindrà lloc una formació en el saló de plens de l'Ajuntament per a tots aquells que s'hagen inscrit, encara que està oberta a tota la ciutadania que vulga apuntar-se: “Serà un xicotet taller de dues hores per a explicar el motiu de la campanya, com detectar aquest tipus d'agressions i com actuar davant elles”.

A més, el taller estarà dirigit pel Doctor en Filosofia i investigador en temes de violència escolar, sexisme i educació en valors, Juan Carlos Castelló Meliá: “Hem volgut que siga un home qui donara la formació per a trencar amb els estereotips”.

Amb aquesta formació, les penyes es comprometen a difondre aquesta campanya, l'etiqueta de la qual és el mateix que en les passades falles, #defestanodecaça. Es tracta, de fet, de la mateixa campanya d'Igualtat sol que adaptada a aquesta festivitat en concret.

En el marc d'aquest pla d'Igualtat dins de les festes de la Misericòrdia, també es va distribuir cartelleria, es llançaran missatges en la vila del bou i a difondre vídeos en xarxes socials -especialment en Instagram per ser la xarxa més consumida pels joves- així com la instal·lació d'un punt violeta durant els dos caps de setmana que duren les festes: “Hem de conscienciar a la ciutadania que les festes han de ser per a tots i que tots puguem gaudir-les amb la mateixa llibertat, alguna cosa que actualment no és així”, conclou l'edil d'Igualtat, María Romero.

Festes de la Misericòrdia 2019

Festes de la Misericòrdia 2019Entrar en el especial
Pujar