22 de gener de 2021 22/1/21

El PP de Burriana exigeix solucions eficaces al mosquit per a pal·liar unes picadures “que el PSPV creu irreals”

El PP de Burriana exigeix solucions eficaces al mosquit per a pal·liar unes picadures “que el PSPV creu irreals” - (foto 1)
  • Consuelo Suay (PP) recorda al PSPV que pose en pràctica les fumigacions aèreis que en 2014 presentava como útils. “Cal actuar sense més dilació”

Les pluges registrades ahir a Burriana són un reforç per a una plaga de mosquits les picades dels quals el PSPV titllava la setmana passada d'irreals. La regidora del PP a la ciutat, Consuelo Suay, feia una crida a l'alcaldia per a aplicar les solucions eficaces que en 2014 el PSPV, llavors en l'oposició, considerava eficaces per a contindre l'expansió del dípter.

“Aquest és un problema molt greu que cada any guanya virulència. És urgent actuar de manera coordinada perquè és evident que els tractaments que desenvolupa la ciutat són ineficaces. Les picades són cada vegada més virulentes, generant una reacció cutània important que s'agreuja en el cas dels veïns que són al·lèrgics. S'ha d'actuar sense dilació”, ha considerat Suay.

La regidora del PP feia aquesta demanda en el ple ordinari de l'Ajuntament de Burriana reclamant la intervenció coordinada de totes les administracions. “S'han de ressuscitar les brigades antimosquits de la Generalitat Valenciana, les que va anunciar en 2018 per a després fer-les desaparéixer. S'ha d'invertir amb recursos econòmics i materials, a través de la Diputació Provincial. I s'ha d'atendre el clam d'una ciutat que, especialment en zona de costa, està patint una problemàtica que cada any guanya en virulència”.

Des del Partit Popular, Suay ha advocat per “treballar”, perquè per a això “el PSPV va pujar les nòmines del seu equip en 100.000 euros l'any passat”. La ciutadania espera que posen tot la seua obstinació a resoldre aquests problemes “perquè les solucions que tenien en 2014 continuen vigents i les poden aplicar. No entenem com encara no han trucat a les portes de la Generalitat Valenciana i de la Diputació, aprofitant que tenim a una diputada provincial, Lluïsa Monferrer, que té fil directe amb Presidència. És urgent”.

Pujar