14 d’agost de 2020 14/8/20

Burriana elabora plans de contingència davant un possible rebrot

Burriana elabora plans de contingència davant un possible rebrot - (foto 1)
  • La localitat es prepara per a un escenari “que esperem que no es produïsca”

Després del desconfinament i la ‘nova normalitat’ adaptada a aquesta crisi sanitària sense precedents, s'estan donant rebrots en molts punts d'Espanya i també de la Comunitat Valenciana. Ací, el que més preocupa és de Castelló i que es va produir fa unes setmanes en una celebració en Sant Joan.

Bé, aquest nou escenari està obligant les institucions a prendre mesures de prevenció davant un possible rebrot. És el cas de Burriana, que està elaborant plans de contingència davant aquest escenari que s'espera que no es vaja a produir. “Des de l'Ajuntament estem revisant l'existència d'EPIs i hui esperem que ens arribe el pla de contingència de l'empresa que l'està redactant per a començar a treballar en aqueixa línia”, ha declarat l'alcaldessa de Burriana, en roda de premsa aquest divendres.

Són plans de contingència per a diferents escenaris, en platges, centres educatius de cara al nou curs o edificis municipals. L'objectiu, estar preparats si es produïren contagis: “La preocupació primordial és que no es produïsca cap rebrot”.

Preocupació i anticipació

L'alcaldessa de Burriana ha vist amb preocupació el rebrot a Castelló i reconeix que són temps complicats: “La preocupació no me la lleve ni jo, ni supose que ningú. Estem veient el que està passant no sols en la Comunitat sinó a Espanya i a tot el món i crec que la tranquil·litat no la tindrem en molt de temps”, reconeix Mª Josep Safont. Sobre les revisions de les existències de EPIs que està duent a terme l'Ajuntament aquests dies, es realitzen per si fera falta repartir-lo en persones de risc, treballadors municipals o barris de la ciutat, com està fent l'Ajuntament de Castelló en la zona en la qual s'ha produït el rebrot.

Actualització de l'impacte del covid-19

Segons l'última actualització de la Conselleria de Sanitat (a data 26 de juny) a Burriana s'han contagiat 296 veïns, dels quals quaranta han mort. A més, en les últimes dos setmanes s'han registrat quatre nous casos.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar