5 de desembre de 2020 5/12/20

Burriana donarà feina a 102 persones en situació d'atur a partir de la propera setmana

  El departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Burriana ha fet públic el llistat definitiu dels 102 treballadors que a partir del proper 1 de setembre iniciaran el seu contracte i les labors d'adequació i millora de les zones agrícoles i camins rurals del conjunt del terme municipal. Tal com ja es va avançar amb l'exposició pública del llistat provisional i de les condicions contractuals, la regidoria encarregada de la dinamització d'ocupació a la ciutat destinarà un total de 201.674 euros procedents del Servei Estatal Públic d'Ocupació. Precisament, a causa del retard que aquest any ha sofert el període de resolucions de les ajudes per part del govern central, el primer dels torns de treball en els quals es dividirà als més de 100 contractats, iniciarà els treballs de manteniment, condicionament i neteja d'espais i camins rurals a partir del proper 1 de setembre.

  D'altra banda, els tècnics encarregats del procés de contractació ja han informat que s'ha dut a terme la contestació de les diferents al·legacions presentades durant les últimes setmanes, amb la intenció d'accelerar al màxim l'inici del conegut com a “atur agrícola” que en aquesta ocasió emprarà a noranta persones que estaran coordinades per altres dotze que realitzaran les labors de coordinació i seguiment dels diferents grups de treball en els quals es divideix la campanya.

  Tal com han matisat des dels serveis que s'encarreguen de la programació de les labors que cada any es duen a terme durant l'època estival, la principal novetat d'aquest any és que s'ampliaran els tipus d'actuacions i s'inclourà la pavimentació o asfaltat d'algun dels camins rurals que es troben en pitjors condicions.

  Amb l'objectiu d'optimitzar al màxim la contractació dels 102 treballadors, l'Ajuntament ha dissenyat una sèrie de torns de treball que s'iniciaran el dia 1 de setembre, en primera instància, i el 16 del mateix mes, i pels quals s'han estructurat un total de dotze encarregats que dirigiran amb major control a la resta dels noranta treballadors. D'aquesta forma es cobriran les quatre memòries de condicionament en les quals està dividida la campanya. La primera d'elles servirà per al condicionament i neteja d'espais naturals, en concret els situats a la Torre Carabona i en els Horts d'oci construïts en la partida de Quarts de Calatrava, i per la qual es destinaran un total de 41.656 euros. La segona de les actuacions, que també es desenvoluparà durant el mes d'agost, afectarà als camins rurals de Vora Riu i adjacents i està dotada amb un total de 53.339 euros.

  Les altres dues memòries estableixen que els treballs tant de condicionament com de neteja i pavimentació d'alguna de les zones en les quals es treballarà, s'iniciaran a partir d'intervinguts de mes i tindran lloc en el Camí Virrangues i els seus rodalies i en el camí d'Artana. Tots dos finalitzaran el 15 de setembre i també explicaran, cadascun d'ells, amb un total de 53.339 euros per al seu desenvolupament.

  Pujar