4 d’agost de 2020 4/8/20

Burriana demanarà l'accés directe al seu port des de l'autopista AP7

Burriana demanarà l'accés directe al seu port des de l'autopista AP7 - (foto 1)
  • El ple abordarà aquest tema que es considera prioritari: "És senzill de fer i a un cost baix"

MÉS FOTOS
Burriana demanarà l'accés directe al seu port des de l'autopista AP7 - (foto 2)
Burriana demanarà l'accés directe al seu port des de l'autopista AP7 - (foto 3)
Burriana demanarà l'accés directe al seu port des de l'autopista AP7 - (foto 4)

L'equip de govern municipal de Burriana proposarà aquesta vesprada en el Ple del mes d'agost, que se celebra anticipadament el 30 de juliol, una moció per a sol·licitar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat l'obertura d'una eixida i entrada directes a l'autopista AP7 aprofitant les infraestructures que ja existeixen.

En la moció s'insta que amb la major brevetat possible s'inicien les actuacions que pertoquen per a garantir la necessària connexió entre el sud del port de Burriana i l'AP7, i el justifica perquè els accessos actuals en aquesta zona vital per a l'economia local es fan a través de l'avinguda Jaime Chicharro (al sud) i l'avinguda la marina (carretera del Grau, al nord) amb una intensitat diària de més de 20.000 vehicles.

En l'escrit que serà aprovat en el Ple, el govern municipal recorda que aquestes dos vies quan es van obrir eren carreteres interurbanes, i avui en dia s'han convertit en vies urbanes i els accessos es fan a través del nucli urbà del municipi.

L'alcaldessa de Burriana, Maria Josep Safont, addueix per a la reivindicació l'activitat de la zona marírtima, atés que la població del litoral forma un nucli urbà al voltant de 5.000 habitants que s'incrementa amb 35.000 més durant l'estiu. A més, ha precisat, compta amb “una infraestructura tan important com el port amb prop de 700 amarres per a embarcacions esportives i més de 30 embarcacions dedicades a la pesca amb captures anuals al voltant de 2.000 tones”, activitats a les quals ha afegit els varadors i la més recent activitat auxiliar de l'aqüicultura.

Per a Safont, des que es van posar en funcionament la CV18 i l'A7, les comunicacions de Burriana han millorat substancialment, no obstant això, en l'àmbit local el Port de Burriana i tota la zona marítima, ha lamentat, “segueixen amb connexions precàries”.

A més, ha indicat que l'eixida actual de l'AP7 a Burriana es troba a més de 7 km del port i l'accés a aquesta transcorre per vies urbanes de Burriana i Les Alqueries, i amb la recent liberalització de l'AP7, que passa a tan sols 4 km del Port de Burriana, suposa un increment de trànsit en aquesta via i, per tant, “també és previsible que es plantegen noves connexions viàries amb els municipis contigus”.

Igualment, l'alcaldessa considera que les actuacions per a poder connectar el litoral de Burriana amb l'AP7 “són relativament senzilles de fer i amb un cost molt baix perquè es poden aprofitar les infraestructures existents”.

Entre les possibilitats ha assenyalat el camí de la Pedrera, que seria suficient per a un vial convencional amb carrils de 3,5m i vorals de 1,5m. I en arribar a la zona urbana del Port connecta amb l'eix de Descobridors- Av. Canyada Blanch, que enllaçaria directament amb el Grau.

També s'ha referit al traçat del camí de la Pedrera, que en la pràctica totalitat del seu recorregut transcorre per terrenys rústics sense afeccions destacables, de manera que seria fàcilment ampliable en cas de necessitat.

Segons es desprén de l'escrit, la connexió septentrional amb la carretera del Grau i els nuclis més importants de la província, com ara Almassora, Castelló o Vila-real, alberga solucions imminents, perquè encara que ara es realitza a través d'una via periurbana, com l'avinguda del Setze de juliol, està previst l'enllaç directe amb la CV-18 que es contempla juntament amb les obres d'urbanització del sector de Sant Gregori i que alleujarà el trànsit d'aquesta avinguda.

En canvi, la connexió meridional de la zona marítima no presenta solucions tan imminents i tot el trànsit provinent del litoral mediterrani, tot el trànsit que puga arribar de l'eix constituït per l'A23 que uneix Sagunt amb Somport i el que arribe des de l'A3 que uneix València amb Madrid i, per tant, amb altres grans capitals de l'Estat, accedeix al Port i a la zona marítima a través de vies urbanes.

En la zona urbana del port de Burriana y para evitar saturar la zona urbana de la Pedrera, ha precisado Maria Josep Safont, sería fundamental desarrollar las unidades A18 y A21 que conectarían la Pedrera con Cañada Blanch, y por lo tanto con la avenida Jaime Chicharro y el Grau.

Pujar