27 d’octubre de 2020 27/10/20

Burriana demana a la Diputació fons per a prioritzar les instal·lacions esportives municipals

Burriana demana a la Diputació fons per a prioritzar les instal·lacions esportives municipals - (foto 1)
  • Ho ha fet en la reunió que ha mantingut recentment amb el president, José Pascual Martí, per a parlar dels pressupostos del pròxim exercici

MÉS FOTOS
Burriana demana a la Diputació fons per a prioritzar les instal·lacions esportives municipals - (foto 2)

L'Ajuntament de Burriana i la Diputació de Castelló han acostat postures aquests dies de cara a les inversions que la institució provincial realitzarà en la capital de la Plana Baixa el pròxim exercici. Entre les prioritats que han destacat des de l'ajuntament després de ser preguntats per la reunió, està sens dubte la millora de les instal·lacions esportives o l'asfaltat de camins rurals.

Són alguns dels temes que van tractar en la reunió d'aquest passat dilluns que va mantindre el president de la Diputació de Castelló, José Pascual Martí, amb els alcaldes de la comarca de la Plana Baixa: “Està previst que els pressupostos s'aproven a la fi de mes i per això s'estan mantenint reunions amb tots els municipis per a escoltar quines són les seues prioritats”, han explicat a aquest digital fonts de la institució provincial.

I per a Burriana les prioritats per al pròxim exercici són les instal·lacions esportives: “Volem que es mantinguen les instal·lacions esportives municipals i s'incrementen, especialment per a donar resposta a les demandes de l'atletisme”, ha explicat el primer tinent d'alcalde de Burriana, Vicent Aparisi, a elperiodic.com després de ser preguntat per aquesta trobada en el qual va estar present.

Una altra de les demandes que considera prioritàries l'edil és la de l'asfaltat de camins rurals, un pla en el qual ja s'està treballant i que es considera necessari per a adequar els accessos als camps del terme municipal. Precisament i en relació amb el tema agrari, Aparisi també ha sol·licitat ajudes a la diputació de Castelló per a instal·lar un caragol d'Arquimedes.

Es tracta d'una màquina utilitzada per a l'elevació d'aigua, farina, cereals o material excavat i que, en el cas concret de Burriana, serviria per a eliminar l'aigua que es queda estancada en la marjal: “S'estan estudiant diverses possibilitats, encara que la que més pes té és instal·lar-la en el Camí La Coixa”, explicava el primer tinent d'alcalde, qui xifra el cost d'aquesta instal·lació en uns tres milions d'euros.

Són algunes de les demandes que Vicent Aparisi va traslladar al president de la Diputació en la reunió mantinguda a Betxí i que forma part de la ronda de trobades que la institució està tenint per a conéixer les necessitats dels castellonencs. Fuentes de la Diputació de Castelló han explicat que s'estan estudiant totes les demandes dels 135 municipis castellonencs per a incloure-les en els pressupostos. De fet, aquesta setmana, el president José Pascual Martí s'ha reunit amb altres tres comarques en el marc d'aquesta ronda de consultes.

Pujar