31 de maig de 2020 31/5/20

Burriana culmina la seua connexió amb la zona marítima amb un carril ciclopeatonal

Burriana culmina la seua connexió amb la zona marítima amb un carril ciclopeatonal - (foto 1)
  • Des d'aquesta setmana els veïns pots disfrutar del nou carril ciclopeatonal de la carretera del Grau

MÉS FOTOS
Burriana culmina la seua connexió amb la zona marítima amb un carril ciclopeatonal - (foto 2)
Burriana culmina la seua connexió amb la zona marítima amb un carril ciclopeatonal - (foto 3)

Burriana i el Grau estan des de fa uns dies més connectats que mai. Fa una setmana que es va obrir l'esperat carril ciclopeatonal de la carretera del Grau que permet als veïns de centre arribar fins a aquest punt i viceversa. Unes obres realitzades per l'Ajuntament de Burriana i que culminen una connexió de Burriana amb la seua zona marítima que el consistori volia fer efectiva.

Aquest vial compta amb 1,8m per a vianants i 2 m per a ciclistes, i una separació verd de 0,9m en què s'ha plantat romaní i xiprers. Una actuació que ha sigut finançada en un 50 per cent a través de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya i que està tenint molt bona acollida pels usuaris.

"Els veïns estan satisfets ja que esperaven des de fa molt temps estes obres ja que es tracta d'un tram especialment perillós i fins ara no hi havia res semblant. A més, tenim previst marcar uns anells del recorregut perquè la gent puga tenir informació sobre el mateix, saber els quilòmetres que té etc ", explica el regidor d'Urbanisme, Bruno Arnandis.

Malgrat que encara queden per finalitzar xicotetes actuacions, com senyalitzar zones amb menys visibilitat o drenar alguns punts que s’entollen amb la pluja, l'Ajuntament mostra la seva satisfacció davant aquesta actuación. Les obres han tingut un cost total que ascendeix a 769.730,40 euros .

Detalls de l'obra

Si bé la major part de el nou traçat discorre per l'esquerra com a prolongació del carril bici i vorera ja existents fins al camí l'Ermita de la Misericòrdia, es dóna la circumstància que en el Grau, el carril bici existent se situa a la dreta de la carretera, obligant a travessar la calçada a l'altura de l'entrada al camí de l'Ermita.

A partir d'aquest punt el carril bici es passa al marge sud fins a connectar amb l'existent a l'avinguda Vicente Cañada Blanch i té una longitud de 189,71m i una amplada mitjana de 2,20 m, mentre que el passeig de vianants contínua a nivell fins al final pel marge nord de la carretera.

Mitjançant aquesta iniciativa, l'Ajuntament ha eixamplat el tram de 1,2 quilòmetres de la calçada, per incorporar la zona destinada a les bicicletes i els vianants, similar al que ja es va fer al vial del Port al començament de la passada legislatura.

Era una de les actuacions més esperades, però també més costoses. De fet, tot i tenir els plecs per a la licitació de les obres a finals de 2018 i haver adjudicat les obres al març de 2019, no es van poder començar fins a disposar de tots els terrenys, és a dir, quan es van signar les expropiacions al maig.

Carrils bicicletes i de vianants a Burriana

Són diversos els trams que ha unit el consistori mitjançant carrils bicicletes i de vianants. Un dels últims, de fet, el carril bici que connecta amb l'estació de tren. De fet, aquest tipus de vies s'han duplicat amb obres com les de la carretera de Port, les del Grao o les del polígon Carabona, entre altres. Queden pendents alguns trams, com el de la carretera de Nules o la unió amb el poble de la ruta ciclista que passa per la CV-18.

Pujar