elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Burriana crida a la prudència la nit de Sant Joan i demana evitar festes multitudinàries

Burriana crida a la prudència la nit de Sant Joan i demana evitar festes multitudinàries
  • Es recorda que estarà prohibit l'accés a la platja i també els típics 'sopars a la fresca' al passeig

MÉS FOTOS
Burriana crida a la prudència la nit de Sant Joan i demana evitar festes multitudinàries - (foto 2)
Burriana crida a la prudència la nit de Sant Joan i demana evitar festes multitudinàries - (foto 3)

L'alcaldessa de Burriana, Maria Josep Safont, ha fet una crida a la “responsabilitat, prudència, precaució i cautela” i a evitar reunions festives multitudinàries en la celebració de la nit de Sant Joan de demà dimecres 23 de juny i ha instat al “respecte” de les normes per evitar que es produïsquen “situacions no desitjades”, que podrien provocar ”contagis” i una “reculada generalitzada” en el control de la pandèmia.

L'alcaldessa ha incidit també en la responsabilitat municipal, i ha recordat que a través d’un decret de l'Alcaldia signat l'11 de juny, l'Ajuntament impedirà enguany també, l'accés a les platges i l'encesa massiva de fogueres la nit de Sant Joan, del dimecres 23 al dijous 24 de juny, de manera preventiva, per a evitar reunions multitudinàries i, en conseqüència, possibles contagis com a resultat de la situació epidemiològica provocada per la Covid-19.

Sobre aquest tema, ha indicat que s'ha desautoritzat l'entrada a la platja i s'ha preparat un dispositiu policial per a “evitar conflictes i possibles aglomeracions, i així poder garantir les mesures de seguretat, per la qual cosa no es podrà fer foc ni banyar-se a la platja”.

Per aquesta raó, ha assegurat, es prohibirà l'accés o la permanència a les platges, a partir de les 20h del 23 de juny fins a les 9h del dia 24 de juny. Així mateix, es prohibirà l'ocupació del passeig Marítim amb taules, cadires o qualsevol tipus de mobiliari en el mateix horari.

Ahir mateix, la comissió de Turisme de la FVMP va fer públic l'acord en relació a les celebracions de la nit de Sant Joan, instant els alcaldes i alcaldesses de la Comunitat Valenciana al fet que prenguen les mesures adequades orientades al tancament de les platges i altres espais tradicionals d’aquestes celebracions.

Amb la finalitat de donar compliment al que estableix el decret d'alcaldia i a les recomanacions de les autoritats sanitàries en referència a evitar aglomeracions en determinades zones i previndre el contacte, la Policia Local de Burriana ha preparat un dispositiu especial que reforçarà el servei ordinari amb més personal i establirà un operatiu que començarà a les 19h del dia 23 de juny i s'estendrà fins a les 9h del dia 24.

Entre les actuacions previstes, el cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, ha assegurat que seran similars a les de l'any passat, entre les quals ha destacat el tancament dels accessos de vehicles a la zona de platges en el passeig Marítim, a través del primer i segon entrador, el del QP i el de l'Aloha, des de les 20h, i també del recinte del Mercat de la Mar i del seu pàrquing contigu.

Igualment, ha indicat que es tancaran els accessos a les platges a través de les passarel·les i les zones de bany situades a la Serratella i Santa Bàrbara. A més, s'instal·larà cartelleria en el passeig Marítim que recorde aquestes mesures, i la zona de platja serà constantment vigilada per la policia de platja.

Pujar