24 de setembre de 2020 24/9/20

Burriana, commocionada per la mort del menor atropellat

Burriana - Concentración por accidente en IES Llombai
Burriana - Concentración por accidente en IES Llombai
  • Centenars de persones s'han concentrat este dilluns per a exigir mesures de seguretat en l'avinguda Cardenal Tarancón, enfront de l'Institut IES Llombai, lloc en què va morir atropellat un xiquet de tretze anys dijous passat

  • Està en marxa una campanya d'arreplega de firmes per a exigir mesures de seguretat vial en esta zona

Galeria de fotos
Burriana - Concentración I.E.S. Llombai
Burriana - Concentración I.E.S. Llombai
MÉS FOTOS
Burriana, commocionada per la mort del menor atropellat - (foto 2)
Burriana, commocionada per la mort del menor atropellat - (foto 3)
Burriana, commocionada per la mort del menor atropellat - (foto 4)
Burriana, commocionada per la mort del menor atropellat - (foto 5)
Burriana, commocionada per la mort del menor atropellat - (foto 6)

Burriana s'ha bolcat este dilluns amb els familiars del xicotet mort dijous passat en l'Avinguda Cardenal Tarancón després de ser atropellat per un cotxe quan creuava un pas de zebra amb bicicleta. Solidaritat, respecte i emoció en la concentració que s'ha celebrat per a recordar al menor de 13 anys, veí de la localitat i alumne de l'institut Llombai.

Una concentració per a recordar al jove i per a reivindicar mesures de seguretat en esta avinguda en què s'ubiquen uns quants centres educatius com l'IES Llombai així com un supermercat i un ambulatori. Segons denuncien els veïns, en esta avinguda els cotxes circulen a gran velocitat amb el consegüent risc que això comporta per als vianants.

L'acte, convocat pels familiars del menor difunt i per l'AMPA de l'institut Llombai, ha sigut molt emotiu i multitudinari. Centenars de veïns han participat en esta concentració en què s'ha llegit un poema de Miquel Martí en record del jove. A més una de les alumnes del centre ha interpretat una peça musical amb un violí, s'ha guardat un minut de silenci i s'han soltat globus blancs.

Finalment, s'ha llegit un manifest per a exigir mesures de seguretat vial urgents i un familiar del difunt ha parlat en representació de la família per a agrair les innumerables mostres de suport rebudes en les últimes hores: "Ens sentim molt abrigats, vos agraïm les mostres d'afecte".

Els allí presents han anat depositant flors en un altar improvisat junt amb una foto del xicotet i s'ha hagut de tallar l'avinguda degut a l'afluència de gent. En la concentració no hi ha hagut representació política de l'equip de govern municipal encara que sí que han acudit a títol personal Mariola Aguilera i Antonio Sánchez de Cibur i Manel Navarro de Podem Borriana.

Mesures de seguretat urgents per a evitar més atropells

Precisament fa dos setmanes que l'IES Llombai va iniciar una campanya d'arreplegada de firmes per a alertar a l'Ajuntament de Burriana de la "perillositat" de l'entorn de l'avinguda Cardenal Tarancón com a conseqüència de les velocitats que s'alcancen. Una campanya per a exigir un pla integral de seguretat en la zona i que s'ha représ hui perquè els participants en la concentració pogueren aportar la seua firma.

"Des de l'associació de pares volem fer una crida de socors als poders públics i polítics perquè aporten mesures de seguretat viària en el tram que circumda l'institut, el col·legi Novenes de Calatrava i l'ambulatori", ha declarat en un manifest la presidenta de l'AMPA IES Llombai.

Des de l'associació de pares i mares d'este centre exigixen "amb caràcter urgent" un estudi sobre les mesures de seguretat viària adequades per als vianants: "Este accident suposa una autèntica consternació, un dolor profund i irreparable. No volem que açò es repetisca i per això ens veiem en el deure de no tancar els ulls i exigir mesures urgents de control de trànsit", ha conclòs la portaveu de l'AMPA.

Pujar