elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Burriana celebra amb música i tradicions el Dia de la Comunitat Valenciana

Burriana celebra amb música i tradicions el Dia de la Comunitat Valenciana
  Galeria de fotos
  9 d'Octubre Borriana 2023
  9 d'Octubre Borriana 2023
  MÉS FOTOS
  Burriana celebra amb música i tradicions el Dia de la Comunitat Valenciana - (foto 2)
  Burriana celebra amb música i tradicions el Dia de la Comunitat Valenciana - (foto 3)
  Burriana celebra amb música i tradicions el Dia de la Comunitat Valenciana - (foto 4)
  Burriana celebra amb música i tradicions el Dia de la Comunitat Valenciana - (foto 5)
  Burriana celebra amb música i tradicions el Dia de la Comunitat Valenciana - (foto 6)
  Burriana celebra amb música i tradicions el Dia de la Comunitat Valenciana - (foto 7)

  Borriana ha celebrat aquest 9 d'Octubre el Dia de la Comunitat Valenciana, posant de manifest el folklore i les tradicions valencianes. Un acte en el qual les Reines Falleres han sigut les encarregades d'hissar la Senyera, que oneja sobre el Templat.

  Al migdia ha tingut lloc a l'ajuntament el ple extraordinari amb el tradicional homenatge als funcionaris jubilats, on l'alcalde, Jorge Monferrer Daudí, ha imposat la insígnia d'or de la ciutat als sis treballadors municipals que s'han retirat durant l'últim any. Els reconeixements han sigut per a Juan Luis Cabedo Durá i Miguel Rosado Masiá (Via Pública), Francisco Vidre Franch (Policia), Antolín Gozalbo Chiva (Serveis Socials), Bartolomé Milà Ferrándiz (Agutzil) i Suni Fandos Gómez (Auxiliar administrativa de la OAC). Al seu torn, el regidor d'Hisenda, Alex Clausell, ha agraït “a cadascun dels servidors públics la seua dedicació a la ciutadania, des dels seus llocs de treball”.

  Després de l'emotiva cerimònia, s'ha donat pas al discurs institucional de l'alcalde, Jorge Monferrer Daudí, en el qual ha reivindicat “un finançament just per a la Comunitat Valenciana i els seus municipis per a continuar avançant en una major igualtat de serveis, recursos econòmics i infraestructures entre els propis valencians”. “Només una Comunitat Valenciana unida podrà superar tots els reptes que tinga per davant i aconseguirà aconseguir majors quotes de benestar per a tots els valencians, castellonencs i burrianencs”, ha afegit. Durant la seua intervenció, també ha tingut unes paraules de felicitació a la burrianenca, Reyes Martí, que ha sigut guardonada amb la distinció de la Generalitat Valenciana “per ser treballadora , incansable i un referent que ha destacat amb veu pròpia en un sector dominat pels homes”, ha conclòs l'alcalde.

  Després de finalitzar l'acte institucional a la sala de plens de l'ajuntament, es van iniciar a Burriana les celebracions del dia dels valencians en commemoració a l'entrada a València del rei Jaume I en 1238. En la Plaça Major, com a epicentre del dia festiu, la Reina Fallera, Sílvia Navarro Godos, i la Reina Fallera Infantil, María Olivas Vidal, del 2023 han hissat la bandera de la Comunitat Valenciana, mentre l'Agrupació Filharmònica de Burriana i la Coral Burrianenca han interpretat l'Himne de la Comunitat Valenciana. A continuació, com a mostra del folklore musical i cultural de la Comunitat Valenciana i les nostres tradicions locals, han tingut lloc les actuacions del Grup de Danses Tradicionals l’Arenilla, la Colla de Dolçainers i Tabaleters i l'Associació de Gegants i Cabuts de Burriana.

  Pujar