elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Burriana activa mesures econòmiques i socials per al sector de l'hostaleria

Burriana activa mesures econòmiques i socials per al sector de l'hostaleria
  • L'Ajuntament obri la setmana passada la segona fase del Pla Resistir amb 500.000 euros

L'Ajuntament de Burriana ha activat diverses mesures econòmiques i socials per a l'hostaleria, un dels sectors més castigats per la crisi del covid. Així la setmana vinent el consistori obrirà la segona fase de les ajudes del Pla Resisitir, amb 500.000 euros, per a negocis que van quedar exclosos del primer pla.

A aquest segon pla Resistir es podran adherir perruqueries, arts gràfiques, el sector del taxi i comerços de venda al detall.

Així mateix, l'alcaldessa de la ciutat, María Josep Safont, ha assenyalat que s'ha prorrogat l'exempció de la taxa de terrasses per als locals d'hostatgeria fins al 31 de desembre de 2021. D'aquesta manera, “els bars i restaurants han quedat exonerats del pagament de la taxa d'ocupació de via pública des del 14 de març de 2020 fins a finals d'enguany”.

Això suposa que aquests locals deixaran de pagar a l'Ajuntament 217.000 euros de les dues anualitats. “Això són ajudes que no han pagat”, apunta la primera edil.

A més, Safont ha assenyalat que els quiosquets de la zona marítima van ser exonerats del pagament de la taxa en 2020 i per a enguany s'està estudiant quins beneficis aplicar però “no hi ha res concret”.

Coordinador covid

D'altra banda, Safont ha explicat que l'Ajuntament posarà en marxa la figura del coordinador covid en la zona marítima de la ciutat i s'instal·larà un punt fix de Policia Local en la zona de la platja per a assessorar i informar.

El coordinador covid serà la persona de referència i de contacte entre l'Ajuntament i els locals d'oci perquè traslladar-li les mesures en vigor per a fer front a la pandèmia.

Pujar