elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El borrianenc Salvador Doménech serà el mantenidor de la Fallera Major Infantil de València

El borrianenc Salvador Doménech serà el mantenidor de la Fallera Major Infantil de València
  • Metge de professió, és president de la Federació de Falles de Borriana i fundador de la Falla Don Bosco

MÉS FOTOS
El borrianenc Salvador Doménech serà el mantenidor de la Fallera Major Infantil de València - (foto 2)

 

El borrianenc Salvador Doménech Montoliu (02/08/1969) serà el mantenidor de Nerea López Maestre, Fallera Major infantil de València. Metge de professió, és especialista en medicina familiar i comunitària, en medicina hiperbàrica i subaquàtica. Actualment és metge adjunt del Servei d'Urgències de l'Hospital La Plana de Vila-real on ha exercit tota la carrera professional.

Salvador és membre en actiu i fundador de la Falla Don Bosco de Borriana des de fa 34 anys, en què ha exercit tota mena d'activitats com l'elaboració del llibret, de comparses per a la cavalcada del Ninot, carrosses i creus de maig.

A més, Salvador és membre fundador de la Federació de falles de Borriana, des de la seua creació l'any 2000. Des del 2020 és vicepresident 1r de JLF de Borriana i des del 2015 exerceix com a president de la Federació de Falles de Borriana.

Així mateix, ha exercit de presentador de l'acte d'exaltació de la Reina Fallera de Borriana de l'any 2000 i mantenidor de la Reina Fallera de Borriana de l'any 2011.

President en 5 exercicis i vicepresident en més de 25 exercicis de la Falla Don Bosco i posseïdor de les màximes recompenses de JLF de Borriana i JCF de València.

Salvador ha estat també membre de la Mesa de Seguiment i desenvolupament de la celebració de les Falles del 2021 juntament amb la Conselleria de Sanitat.

Crític de falles de Vall d´Uixò, Benicarló, València i Alacant. Crític i guionista de la Foguera d'Alacant guanyadora del 1r premi de la secció especial de l'any 2010 i crític de la falla Don Bosco juntament amb Juane Gumbau des de l'any 1998, obtenint en 22 ocasions el 1r premi de Crítica Local i el 1er premi de Enginy i gràcia en 20 ocasions.

Per la seua banda, Miguel Prim Sorribas (01/06/77), enginyer químic i director general d'H4-idiomes i lleure i faller de la comissió Mestre Gozalbo – Comte d'Altea serà l'encarregat d'enaltir la figura de la Fallera Major de València, Carmen Martín Carbonell.

Prim ha estat president de la comissió durant 6 exercicis, vicepresident i delegat d'infantils. Té en possessió el Bunyol d'Or i Brillants amb Fulles de Llorer, la màxima recompensa que atorga Junta Central Fallera. Tot i això, ha estat delegat d'infantils i vicepresident de l'Agrupació de Falles Gran Via, que li va atorgar el seu Premi Farola encès de l'any 2000.

Actualment és vicepresident de Relacions Institucionals de la Interagrupació de Falles de València i una de les persones essencials a la Mesa de Seguiment i desenvolupament per a la celebració de les Falles de 2021 juntament amb la Conselleria de Sanitat.

Guionista de Falles i Fogueres per a artistes de la talla de Carles Carsí, Vicente Martínez, Paco López, José Lafarga, Vicente Llàcer, Pedro Santaeulalia, Arturo Vallès, Fernando López, Pedro Baenas, Manolo Algarra i Alejandro Santeulalia, entre d'altres. Una tasca per la qual va obtenir el Primer premi d'Enginy i Gràcia de la Secció Especial a les Falles de 2008, 2009, 2010, 2015 i 2021.

Pujar