elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana torna al seu passat medieval amb recreacions de l'època

Borriana torna al seu passat medieval amb recreacions de l'època
  • La capital de la Plana Baixa ha recreat els costums històrics en les V Jornades Medievals de la Reconquesta

Galeria de fotos
V Jornades Medievals de la Reconquesta a Borriana
V Jornades Medievals de la Reconquesta a Borriana
MÉS FOTOS
Borriana torna al seu passat medieval amb recreacions de l'època - (foto 2)
Borriana torna al seu passat medieval amb recreacions de l'època - (foto 3)
Borriana torna al seu passat medieval amb recreacions de l'època - (foto 4)
Borriana torna al seu passat medieval amb recreacions de l'època - (foto 5)

Borriana ha retornat a l'època medieval amb la celebració de la V Jornades Medievals de la Reconquesta, en les quals s'han recreat els costums medievals com a eix central i el nomenament de les Dames i Cavallers de la Germanor de les Dames i Cavallers del Cid i Donya Jimena. Durant el cap de setmana, els cavallers i dames, abillats tots amb les vestimentes de l'època i intentant mantindre la màxima fidelitat possible.

Aquesta proposta cultural i històrica ha retut homenatge a les figures històriques de Jaume I i Na Violant d’Hongria, així com al Cid i la seua esposa donya Jimena.

Elperiodic.com no ha faltat a la cita d'aquesta cita cultural de Borriana i ha recollit en imatges els millors moments d'una cita històrica en la qual han destacat les desfilades medievals, les exhibicions de lluita medieval, les danses i els tradicionals i sempre vistosos actes del nomenament de dames i cavallers de la Germanor Dames i Cavallers del Cid i Donya Jimena a Castelló.

Les Jornades han comptat amb la visita de diferents associacions procedents de diversos punts de la província, com els Cavallers del Sant Greal de l'Alcalatén (de l'Alcora-Figueroles), els Cavallers Templers de Castelló, l'Associació de Tambors i Bombos Templers de Castelló, les Dames i Cavallers d'Uixó (de la Vall d'Uixó), la Comparsa Templers d'Ibi (Alacant), el Grup de Danses Medievals Chorus Simul, i, l'amfitriona, la Germanor de les Dames i Cavallers del Cid i Donya Jimena a Castelló (amb seu a Borriana).

Pujar