elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana se suma a la vaga indefinida del sector de la neteja que reclama millores salarials

Vaga indefinida del sector de la neteja a Borriana
Vaga indefinida del sector de la neteja a Borriana
  • Aquest és el cinqué dia de la vaga a la província de Castelló i els sindicats continuen esperant que la patronal s'assega a negociar

Els treballadors del sector de la neteja de la província de Castelló segueixen en vaga. I la de hui és la cinquena jornada de protestes.

També Borriana s'ha sumat a aquesta vaga indefinida que va arrancar el dilluns 22 i de moment no té l'aire de solucionar-se. Almenys això és el que considera Mayte Goñi, una de les representants de CCOO de Ferrovial a Borriana, perquè “la patronal ens demana una reunió però abans desconvoquem la vaga”, una petició que els sindicats semblen no estar disposats a acceptar perquè “ha d'haver-hi un mediador perquè l'acord aconseguit conste en acta”.

Des de la Generalitat Valenciana estan mediant entre sindicats i la patronal, de fet dimarts passat va haver-hi una reunió amb la vicepresidenta Mónica Oltra.

Els treballadors del sector estan encara sota el conveni de 2019 i els sindicats CCOO i UGT van trencar la taula de negociació i van convocar una vaga indefinida perquè la patronal pretén eliminar-los el complement de transport i acabar amb el plus per antiguitat.

A més, aquests empleats, la majoria dones, haurien de cobrar 946 euros mensuals, segons l'SMI, i cobren 784 euros.

I amb tot això, la patronal proposa un conveni col·lectiu a cinc anys, sense increment salarial en 2020 i 2021.

A Borriana només un parell de persones del servei de neteja de l'institut han secundat la protesta però en el cas de la neteja de col·legis, oficines municipals i ajuntament, el seguiment és del 99%, per la qual cosa han sigut necessari els serveis mínims.

Pujar