elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana suma tres nous brots de coronavirus en un sol dia

Borriana suma tres nous brots de coronavirus en un sol dia
  • Dos d'ells són d'origen educatiu i suposen els focus més grans de la jornada

La Conselleria de Sanitat ha confirmat aquest dimarts tres nous brots de coronavirus a Borriana. Es tracta d'un focus d'origen social, és a dir, per a reunions entre amics i familiars i que afecta catorze persones. Al costat d'aquest hi ha un altre de focus d'origen educatiu amb el mateix nombre de persones afectades, sent tots dos els més grans de la jornada a la Comunitat Valenciana.

A més, hi ha un tercer brot a 24 hores, d'origen educatiu també, amb sis persones contagiades. Cal destacar que la Conselleria de Sanitat no detalla en cap cas a quins centres afecten aquests brots educatius. Tal com els ha vingut explicant elperiodic.com, des de la passada setmana la conselleria de Sanitat ha notificat diversos brots que afecten Borriana, quan feia més de tres mesos que la localitat no registrava ni un de sol de manera oficial.

Precisament aquest dimarts Borriana acaba de passar a alerta roja per una incidència "molt alta" del coronavirus, per sobre dels 250 casos per cada 100.000 habitants. De fet, a hores d'ara hi ha 95 casos actius, la xifra més alta de la província de Castelló.

L'Ajuntament augmenta el control de les restriccions

Així, segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat, Borriana té una incidència acumulada de 273,91 casos per cada 100.000 habitants els últims catorze dies. Fonts de l'Ajuntament de Borriana han explicat a elperiodic.com que, de moment, no van a prendre més mesures de les imposades per la Conselleria de Sanitat llevat vigilar que aquestes restriccions es complixquen per evitar més riscos sanitaris.

Altres localitats en risc roig

Hi ha altres quatre localitats de la província amb un nivell roig d'alerta per tenir una incidència acumulada de més de 250 casos per cada 100.000 habitants. Azuévar és el poble amb una incidència més gran, 952 casos per cada 100.000 habitants, tot i que cal tenir en compte que només té tres casos actius, però la incidència es dispara al tenir una població xicoteta.

Rossell amb sis casos i una incidència de 640 punts; Eslida, amb quatre casos i 527 d'incidència; i Forcall amb dos casos i una incidència de 430 casos per cada 100.000 habitants, són les altres localitats amb un nivell vermell d'incidència.

Pujar