26 de novembre de 2020 26/11/20

Borriana se suma a l'exigència d'un “finançament just” per al conjunt dels valencians

Borriana se suma a l'exigència d'un “finançament just” per al conjunt dels valencians - (foto 1)

  Acord per Borriana s'ha sumat avui mateix a la campanya de visibilització i denúncia de la injustícia que suposen un any més els Pressupostos Generals de l'Estat amb el conjunt de valencians i valencianes, ja que com ha llegit en la Plaça Major de forma pública l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, "els Ajuntaments valencians portem molt de temps reivindicant un millor i més just finançament per als nostres municipis, amb el ferm compromís d'afrontar nous reptes amb serveis de qualitat per a atendre les necessitats que la ciutadania demanda". Al costat de l'alcaldessa, els diferents regidors i regidores de l'equip de govern han mostrat el seu suport a la Declaració Institucional del Consell en la qual també s'inclou que "per a complir, des de les administracions locals valencianes, amb el nostre compromís i responsabilitat, ens veiem obligats a revisar la redistribució dels recursos per part de l'estat cap a les comunitats autònomes i ajuntaments".

  Tal com ha detallat Safont durant la lectura "són els nostres veïns i veïnes els que perceben menor finançament, es vulnera el dret d'igualtat de la ciutadania valenciana al no rebre el mateix tracte que ciutadans i ciutadanes d'altres comunitats".

  Per tot açò, l'equip de govern de l'Ajuntament de Borriana s'ha decidit a sumar-se a la reivindicació iniciada des del Consell i recolzada per bona part de la societat valenciana. Així, en la part final de la lectura s'ha resumit en quatre punts les reivindicacions per a una distribució justa dels recursos a nivell estatal manifestades des dels Corts. Primerament, s'acorda reformar el contingut de les resolucions aprovades i mostrar el seu rebuig als Pressupostos Generals de l'Estat. A més, "davant la tramitació parlamentària dels Pressupostos Generals, recordar el sentit de les resolucions 22/IX i 918/IX, així com de la Reforma de l'Estatut d'Autonomia als diputats i diputades, i senadors i senadores, triats en les circumscripcions valencianes. Finalment, s'insta "al Consell a impulsar les accions necessàries per cohesionar a valencians i valencianes al voltant de l'objectiu d'aconseguir unes inversions justes per al nostre territori", així com "convocar a diputats, diputades, senadores i senadors per a realitzar una trobada en el marc de la commemoració del 25 d'abril, per a traslladar les qüestions anteriorment citades", tal com s'ha fet a les dotze del matí enfront de l'Ajuntament de Borriana de forma pública.

   2 comentaris
  El padrino
  El padrino
  27/04/2017 09:04
  Ale, ale, a la comunite!!!

  Despacito, que no se note. Ataquemos así, sin argumentos, con chorradas, pero que a la población ignorante les indigna y hace que se incline la balanza de nuestro lado. Seguid así chachorros de NNGG. Si os portais bien, en la proxima mordida de tito Mariano, igual os reparten alguna migaja, con que seguid lamiendo, que es premio seguro.

  Pujar