elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana requereix a Sanitat vols antimosquits en l'Arenal i la Malva-rosa

Borriana requereix a Sanitat vols antimosquits en l'Arenal i la Malva-rosa
  • Mentrestant, es realitzaran tractaments setmanals en les parcel·les i zones de titularitat municipal

Borriana és l'únic municipi del litoral castellonenc que s'ha quedat fora del tractament aeri antimosquits autoritzat per la conselleria de Sanitat. Aquesta setmana, entre dimecres i dijous, s'han realitzat vols en zones d'Almenara, Xilxes, La Llosa, Moncofa, Nules, Castelló, Benicàssim, Orpesa, Torreblanca-Cabanes i Peníscola.

Després de conèixer que la capital de la Plana Baixa es quedava fora dels vols antimosquits, l'alcaldessa va mantenir una reunió amb el tècnic municipal i les empreses contractades per l'Ajuntament i la Diputació de Castelló que realitzen els tractaments, una trobada que Maria Josep Safont ha qualificat de “fructífera”.

Així mateix, l'alcaldessa ha explicat que Sanitat “havia obviat dues zones que hem demanat que s'incloguen. Es tracta de l'Arenal i la part posterior de la Malva-rosa”.

No obstant això, Safont assenyala que per a realitzar els tractaments aeris és necessari que es donen diverses circumstàncies: que hi haja aigües estancades en el moment del mostreig, que existisquen larves i que no hi haja habitatges habitats a menys de 50 metres de distància.

En la Marjal de Nules-Borriana han actuat, segons Safont, en la zona més al sud en zones on no viu gent.

Es reforçaran tractaments setmanalment

Mentre arriba la resposta per part de conselleria si autoritza els vols antimosquitos, per a la qual l'alcaldessa desconeix la data, l'empresa contractada per l'Ajuntament i per Diputació realitzaran actuacions setmanals en totes les parcel·les i zones municipals, ha assenyalat Safont.

Pujar