26 de novembre de 2020 26/11/20

Borriana presenta dos informes a Educació perquè tingui en compte la perillositat a l'hora d'oferir el servei de transport escolar

Borriana presenta dos informes a Educació perquè tingui en compte la perillositat a l'hora d'oferir el servei de transport escolar - (foto 1)
  • Diversos alumnes que viuen a menys dels tres quilómetros que marca la normativa podrien així optar al servei, si des de la Consellería d'Educació estimen que existeix un risc per a vianants en el vial del Port

La regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Borriana ha fet arribar a la Conselleria dos informes tècnics de perillositat, elaborats tant pels serveis tècnics municipals com per part de la Policia Local, perquè s'analitzen i es tinguen en compte a l'hora de concedir places de transport escolar. Així ho ha fet saber la màxima responsable municipal de l'àrea educativa, Maria Josep Safont, qui ha explicat que “es tracta diversos escolars que per viure a menys de tres quilòmetres dels seus centres educatius tal com marca la normativa autonòmica, no disposen del servei de transport”. Safont ha matisat que “no se'ls exclou del servei directament, sinó que el que hem fet ha estat argumentar al departament autonòmic d'Educació la perillositat que pot suposar realitzar el trajecte a peu a través de la carretera del Port, i ja se'ns ha informat que es tindrà en compte la petició per poder reestructurar el transport”.

Des de dilluns passat en el qual es va engegar el servei de transport d'escolars entre els districtes marítims i els diferents centres escolars, els alumnes de segon cicle d'infantil han pogut gaudir per primera vegada de la gratuïtat del servei, ja que fins al passat curs tan sols els de primària optaven a les places d'autobús. Des de la Conselleria s'ha ampliat el rang d'edat perquè tots aquells matriculats als centres d'ensenyament tinguin dret al transport sempre que resideixin a més de tres quilòmetres dels seus respectius col·legis. Cal recordar que el servei d'autobús per a escolars està gestionat íntegrament des de la Conselleria d'Educació, per la qual cosa ara el consistori ha sol·licitat de forma urgent la resposta als informes tècnics de perillositat perquè en breu aquells alumnes que no compleixen amb la distància mínima entre domicili i centre escolar puguin disposar de places.

A més, la regidora d'educació també ha explicat que “l'ampliació a l'etapa infantil del servei obligava a una reestructuració, però en cap cas s'ha deixat fora a escolars que superaren aquesta distància de tres quilòmetres entre l'habitatge i els centres”. Finalment, Safont ha recordat que “una de les notícies positives sobre aquest tema són les obres que en breu s'iniciaran per a, precisament, adequar i reduir al mínim la perillositat de la carretera del Port, amb el que per al proper curs es podrà realitzar el trajecte a través del carril per als vianants amb totes les garanties de seguretat tant per a l'alumnat com para els seus acompanyants”.

 

 3 comentaris
caragillero desfasado
caragillero desfasado
16/09/2016 02:09
evaluatur

Arranca el curso politico y este es el once ideal. 1 mj safont ( 7puntos) 2 Aparici (5,5) 3 granel ( 5,2) 4 fuster( 5.1) 5 Rius (5) 6 Arnandis ( 4 puntos) 7 Monferrer ( 3.5) 8 ( Montagud 3) 9 gual ( 2.5) 10 carda (2) 11 del moral (1) . estas evaluaciones estan echas luego de dos carajillos preguntados a todos los borratxos i gente guapa del pueblo. se valora la proximidad de la alcaldesa con la gente, la capacidad de trabajo de aparici, lo televisivo de granel, y la oposicion de un desmemoriado juan fuster.

Pujar